Tampereen Pyrinnöllä hyviä muistoja pudotuspelien avausvastustajasta – joukkue säästeli tehopelaajiaan

Pyrintö aloittaa välieräpaikan metsästyksen naisten Korisliigassa ensi torstaina.

Päävalmentaja Petteri Molenius virittää Pyrinnön pudotuspeli-iskuun naisten Korisliigassa.

18.3. 19:16

Jo ennen lauantaista ylemmän jatkosarjan viimeistä ottelua vieraissa Espoon Honkaa vastaan oli tiedossa Pyrinnön naisten Korisliigan puolivälierävastustajan olevan Forssan Alun ja se, että Pyrintö aloittaa ensi torstaina Pyynikillä välieräpaikan metsästyksen.

Välieriin pääsee kahdella voitolla eli ensi lauantaina Forssassa torstain ottelun voittajalle on katkolla välieräpaikka. Jos voitot ovat tasan 1–1, niin kolmas ottelu pelataan tiistaina 28. maaliskuuta Pyynikillä.

Ellen Järvinen on ollut loukkaantuneena, mutta toiveissa on hänen saamisensa mukaan Alku-peleihin. Ella Salminen oli tänään flunssassa, mutta uskon hänenkin olevan normikunnossa Alkua vastaan”, sanoi päävalmentaja Petteri Molenius.

Neljännen sijan jo ennen ottelua varmistanut Pyrintö lähti merkityksettömään Honka-otteluun seitsemällä pelaajalla. Runkosarjassa yli 20 pisteen keskiarvoihin yltäneet vahvistukset Reili Richardson (keskiarvo 20,84) ja Tera Reed (20,08) jätettiin keskittymään torstaiseen kotiotteluun.

Honka ratkaisi jo alussa ja voitti 85–48. Kenisha Williams oli 12 pisteellä tehokkain.

”Joukkue taisteli hyvin ja tästä on hyvä lähteä Alkua vastaan. Voitimme neljästä ottelusta sarjassa kolme”, Molenius sanoi.

Lokakuussa Pyrintö voitti Forssan vieraissa 95–90. Marraskuussa Pyynikillä Richardson teki kauden korkeimman pistemääränsä 44, kun kotivoitto tuli 86–84. Helmikuussa Reed teki kauden parhaat pisteensä 48, kun vierasvoitto tuli lukemin 96–82. Pyrinnön 96 pistettä oli sen paras lukema runkosarjassa.

”Sekä Reed että Richardson ovat hyviä joukkuepelaajia, he eivät pyri kartuttamaan omia tilastojaan. Ottelut Alkua vastaan ovat olleet runsaskorisia, mutta ensi viikolla lasketaan voittoja eikä koreja. En osaa ennustaa monellako pisteellä voitetaan”, Molenius arvioi.

Järvinen oli lauantaina päättyneessä runkosarjassa joukkueen kolmanneksi tehokkain 12,95 pisteen keskiarvolla ja siitäkin syystä tärkeä pelaaja joukkueelle.

”Sunnuntai on vapaapäivä, maanantaista lähtien treenataan ja keskitytään”, Molenius totesi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut