Ylöjärven Ryhdin Elsa Torvinen huipensi nuorten SM-hiihdot kauden viidennellä Suomen mestaruudellaan

Edellinen viisi mestaruutta naisissa voittanut oli Tuuli Raunio viime vuonna.

Elsa Torvisen kausi on ollut onnistunut. Kaudella hän saavutti viisi nuorten Suomen mestaruutta.

12.3. 16:53

Valkeakoski

Ylöjärven Ryhdin Elsa Torvinen päätti sunnuntaina nuorten SM-hiihdot vuonna 2023 täydellisesti ottamalla viidennen mestaruutensa selvällä erolla muihin.

Nyt vuorossa oli vapaan hiihtotavan 10 kilometrin mestaruus, joka tuli ajalla 28.59,2

Kuutta mestaruutta ei sentään tullut, sillä Ryhdillä ei ollut Pyhäjärvellä helmikuussa viestijoukkuetta. Mestaruuksista kaksi oli henkilökohtaisilta matkoilta.

Viisi mestaruutta ei ole kovin harvinaista, viime vuonna siihen pystyivät Kankaantaan Kisan Tuuli Raunio sekä Puijon Hiihtoseuran Niilo Mäkinen. Raunio otti lisäksi yhden hopeamitalin. Viiteen on naisissa pystynyt myös nykyisin A-maajoukkueeseen kuuluva Jasmi Joensuu vuonna 2014.

Torvisella riittää vielä tavoitteita tällä kaudella.

”Aikuisten SM-kisoissa Inarissa tavoite on olla kymmenen parhaan joukossa, vaikka kaikki Suomen parhaat olisivat mukana. Inarin jälkeen on vielä Suomen cupia Rovaniemellä”, Torvinen hahmotteli lähikuukausiaan.

Keväällä Torvinen valmistuu myös ylioppilaaksi Vuokatissa ja on suurten päätösten aika.

”Kauppatieteiden opiskelu Kuopiossa kiinnostaisi. Kuopiossa pystyisi hyvin yhdistämään hiihdon ja opiskelun.”

Kuuluu Torvisen elämään toki muutakin kuin hiihto ja opiskelu.

”Kaverit ovat hyvin tärkeitä, heidän kanssaan voi puhua kaikista asioista. Eevi-Inkeri Tossavainen ja Iida Vuollet ovat lähimpiä. He eivät nyt olleet täällä mukana, Eevi-Inkeri on Norjassa Drammenissa maailmancupin sprintissä”, Torvinen sanoi.

Onnistunut kausi

Tammikuussa Kaupin laduilla Torvinen ja Tossavainen ottivat parisprintissä aikuisten SM-hopeaa, kun taakse jäivät muun muassa pronssille hiihtäneet Eveliina Piippo ja Vilma Nissinen.

”Tänä talvena molemmat hiihtotavat ovat sujuneet yhtä hyvin. Tänään en aivan jaksanut loppuun saakka, rata oli raskas. Mutta riittävän hyvin, vaikka muut vähän tavoittivat”, Torvinen laski eroja muihin.

Vielä 7,5 kilometrin kohdalla Fanny Kukonlehto oli 55 sekuntia jäljessä Torvista, maalissa eroa oli 46,1 sekuntia.

Torvinen oli kuitenkin 2,4 sekuntia nopeampi kuin oli alle 23-vuotiaiden sarjan mestari Iisalmen Siiri Kaijansinkko.

Valkeakosken raskaat ladut haastoivat nuoria hiihtäjiä viikonloppuna. Elsa Torvinen selvitti radat nopeimmin.

Suomen naishiihdon tulevaisuus näyttää muutenkin lupaavalta, sillä 18-vuotiaiden mestari Espoon Silva Kemppi olisi ottanut hopeaa sekä Torvisen että Kaijansinkon jälkeen vanhempien sarjoissa.

Ja nuorimman alle 17-vuotiaiden sarjan mestari, vasta 15-vuotias Hanni Koski olisi ottanut 18-vuotiaiden sarjassa pronssia espoolaisten Kempin ja Selene Rossin jälkeen. Toki ajat eivät ole täysin vertailukelpoisia, sillä sää lämpeni päivän mittaan hieman.

Pirkanmaalaisittain päätöspäivä ei ollut yhtä suuri menestys kuin oli lauantai. Kahden mestaruuden lisäksi tuli Kukonlehdon hopea ja Lempäälän Kisan Ella Noora Haapalehdon pronssi 18-vuotiaiden sarjassa.

Miesten sarjoissa tuli kaksi viidettä sijaa, Teiskon Urheilijoiden Akseli Pitkäselle ja Lempäälän Kisan Akseli Pesulle.

Vuonna 2024 nuorten SM-hiihdot pidetään Espoossa ja Lieksassa, Hopeasomman mitalit ratkaistaan Vöyrillä. Hopeasomman loppukilpailu meni uudelleen hakuun, kun Ikaalisten Urheilijat luopui kilpailujen järjestelyoikeudesta.

Siiri Kaijansinkko voitti alle 23-vuotiaiden sarjassa 10 kilometrin vapaan kisan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut