Nuorten SM-hiihdoissa useampi pirkanmaalainen tuplamitalisti, Pyrinnön Fanny Kukonlehto kahmi kolme

Pirkanmaalle tuli menestystä nuorten SM-hiihdoissa viikonloppuna.

Tampereen Pyrinnön nuori hiihtäjä Fanny Kukonlehto voitti kolme mitalia nuorten SM-kisoissa Pyhäjärvellä. Kuva Tampereen aikuisten SM-kisoista.

26.2. 18:32

Aamulehti

Pyhäjärvellä hiihdettiin viikonloppuna nuorten SM-hiihtoja. Perjantain viestipäivän jälkeen lauantaina oli vuorossa vapaan sprintit ja sunnuntaina vapaan 20 kilometrin yhteislähdöt.

Pirkanmaalle tuli lauantaina ja sunnuntaina kaikkiaan 11 mitalia ja useita tuplamitalisteja. Tampereen Pyrinnön Fanny Kukonlehto poistui SM-kisoista kaikkiaan kolmen mitalin kanssa, eli jokainen päivä toi palkintokorokepaikan. Perjantain viestikullan lisäksi lauantaina tuli alle 20-vuotiaiden naisten sprinttipronssi ja sunnuntaina saman ikäluokan yhteislähdön hopea.

Samoilla matkoilla mestaruudet vei Ylöjärven Ryhdin Elsa Torvinen. Tuplakultaa voittanut hiihtäjä säväytti Tampereen SM-hiihdoissa aikuisten sarjan parisprintin hopealla parinsa Eevi-Inkeri Tossavaisen kanssa.

Lue lisää: Ylöjärven Ryhdin Eevi-Inkeri Tossavainen, 19, on maailmanmestari: ”Voitto oli päällimmäisenä mielessä”

Ylöjärven Ryhdillä SM-kisat menivät hienosti, kun alle 18-vuotiaiden naisten sarjassa Emmi Henriksson voitti myös kaksi mitalia: lauantaina sprintin hopeaa ja sunnuntaina pitkän matkan pronssia.

”Lähdin mitalia hakemaan ja päivä meni tavoitteiden mukaisesti. Olen tyytyväinen ensimmäisestä henkilökohtaisesta SM-mitalista”, Henriksson iloitsi lauantain sprintin jälkeen mitalistien haastattelussa ja voitti sunnuntaina heti lisää.

Kaksi mitalia saavutti myös Kangasalan Kisan Hanni Koski. Lauantaina tuli alle 18-vuotiaiden naisten sprinttipronssi ja sunnuntaina vuotta nuorempien sarjassa alle 17-vuotiaissa 20 kilometrin kisan hopea.

”Kun finaaliin pääsin, niin olin siihen jo tosi tyytyväinen. Päivän mittaan kulku parani ja loppuun asti jaksoi tulla hyvin”, Koski tunnelmoi sprinttimitaliaan.

Sprinteissä kulki

Lauantain sprinteistä kultamitalit voittivat myös alle 20-vuotiaissa miehissä Kankaantaan Kisan Ike Melnits ja alle 23-vuotiaissa naisissa nuorten arvokisaedustaja, Ikaalisten Urheilijoiden Hilla Niemelä.

”Tietenkin jokaiseen kilpailuun, johon lähdetään, pitää olla tavoitteena voittaa, ei sinne mennä kenellekään häviämään. Minulla oli pitkä kisatauko, niin oli mukava hiihtää pitkästä aikaa, mutta oli vähän arvoitus, miten lähtee kulkemaan”, Niemelä arvioi kullan jälkeen.

”Rehellisesti ei ollut tavoitetta, koska on ollut sairastumista, eikä omasta kunnosta oikein tiennyt, mikä se on tällä hetkellä. Lähinnä lähdin katselemaan, mihin riittää”, Melnits totesi nöyrästi.

Sprintterin on tarkoitus kehittää jatkossa myös normaalimatkojen menoa.

”Pikku hiljaa vuosien edetessä distanssimatkoja kehitetään myös”, Melnits kertoi.

Sunnuntaina alle 18-vuotiaiden miesten yhteislähtökisassa Teiskon Urheilijoiden Akseli Pitkänen voitti hopeaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut