Huonot tuuliraot suomalaisten mäkimiesten kiusana: ”En tiedä, mitä tapahtui”

Antti Aalto ja Kytösaho pettyivät MM-normaalimäessä.

Niko Kytösaho ei ollut tyytyväinen MM-kisasuoritukseensa lauantaina.

25.2. 21:17

STT, Planica

Historia toisti itseään Slovenian Planicassa järjestettävien hiihdon MM-kilpailujen miesten normaalimäen kilpailussa. Puolan Piotr Zyla uusi kahden vuoden takaisen maailmanmestaruutensa, ja Suomen kärkihyppääjät Antti Aalto sekä Niko Kytösaho pääsivät toiselle kierrokselle.

Tasaisesti hypännyt Aalto oli 24:s ja Kytösaho 27:s.

”Aivan paska maku jäi. Ensimmäinen hyppy tuntui hyvältä, mutta ei riittänyt yhtään mihinkään ja veti kuulan jumiin”, Kytösaho manaili.

Hän leiskautti maukkaat 96,5 metriä, joka riitti avauskierroksen jälkeenkin vain 27. sijaan.

”Koutsi sanoi, että paska tuulirako oli, mutta silti tuli miinusta. En voi kuitenkaan laittaa kelin piikkiin.”

Toisella Kytösaho venytti 91 metriä, mutta puhti oli poissa.

”Tavoite oli hypätä kauden paras kilpailu. En tiedä, mitä tapahtui”, maailmancupissa parhaimmillaan 16:nneksi yltänyt hyppääjä tuumi.

Tasainen arvokilpailusuorittaja Aalto hyppäsi 91,5 ja 90,5 metriä.

”Ei sitä, mitä lähdin hakemaan. Molemmilla kierroksilla piti odottaa vuoroa, mutta keskityin suoritukseen. Ajattelin, etten onneksi ole se, joka on vihreää valoa painavan napin päässä”, Aalto viittasi oikullisiin tuuliolosuhteisiin.

Nousiainen ja Palosaari jäivät ensimmäiselle kierrokselle

Voittaja Zylan toisen kierroksen suoritus osoitti, millainen järjestyksensekoittaja normaalimäki pienine eroineen ja oikullinen tuuli voivat olla. Hän hyppäsi ensimmäisellä kierroksella 97,5 metriä ja kuroi toisen kierroksen 105-metrisellä 13. sijalta maailmanmestariksi.

Saksan mäkimiehille kausi on ollut vaikea, mutta Andreas Wellingerin hopea ja Karl Geigerin pronssi valaisivat MM-näkymiä.

Suomen Eetu Nousiainen ja aikuisten arvokilpailujen ensikertalainen Vilho Palosaari jäivät ensimmäiselle kierrokselle. Nousiainen hyppäsi 91 metriä ja Palosaari 94. Nousiainen oli 34:s ja Palosaari oli 37:s.

”Oli vähän epävarma olo, koska koekierros meni aika kumpuun. Ihan kohtuullisen hypyn sain kisaan. Eipä oikein jännittänyt”, 18-vuotias nuorten maailmanmestari Palosaari sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut