Voitelupäällikkö Mika Venäläinen tyrmää Viaplaylla esitetyn kritiikin – paljasti puutteet turvallisuudessa

”Edelleenkään ei ollut suojattu aidanpäitä”, Mika Venäläinen sanoi.

Kerttu Niskanen taisteli mitalista lauantaina.

25.2. 17:07

Aamulehti, Planica

Kerttu Niskanen ei pystynyt suuriin ihmetekoihin MM-hiihtojen naisten yhdistelmäkisan perinteisen osuudella, vaikka olikin koko ajan kärkiryhmässä. Se oli ennakolta Niskasen iskunpaikka mitalia ajatellen.

Niskanen oli kilpailussa lopulta viides kahdeksan sekuntia mitalista.

Viaplaylla asiantuntijana oleva Niskasen valmentaja ja aviomies Juho Mikkonen analysoi kisan aikana, että Niskasen perinteisen suksi on ”90-prosenttinen”. Tällä hän tarkoitti, että pito ei olisi ollut paras mahdollinen jyrkimmissä nousukohdissa.

Suomen joukkueen voitelupäällikkö Mika Venäläinen tyrmäsi puheet kisan jälkeen.

”Urheilija sanoi, että oli todella hyvä. Ei ollut ongelmia”, Venäläinen kertoi.

Hän oli pettynyt tulokseen. Krista Pärmäkoski oli kuudes.

”Paska maku jää, kun ei tule mitalia. Ei täällä muun kuin niiden takia olla. Harmittaa.”

Ennen kilpailua Kansainvälinen hiihtoliitto FIS kertoi, että se parantaa Planican MM-hiihtojen kisaradan turvallisuutta jo naisten kisaan. Aftonbladetin mukaan reitin varrelle tuotiin lisää turvatyynyiksi kutsuttuja pehmusteita estämään onnettomuuksia. Taustalla on Arsi Ruuskasen raju kaatuminen miesten yhdistelmäkisassa.

”Edelleenkään ei ollut suojattu aidanpäitä. Ebba olisi ihan hyvin voinut laskea aidanpäähän tuossa”, Venäläinen sanoi. ”Kyllä tuolla patjoja näyttää olevan, mutta kaikki eivät ole käytössä.”

Naisten yhdistelmäkisa jatkoi kisojen trendiä. Kaatumisia nähtiin runsaasti. Yksi kaatuneista oli voiton vienyt Ebba Andersson. Rata oli edellisenä iltana suolattu, mutta oli silti yhä paikoin sohjoinen.

Radan kunnosta Venäläinen ei järjestäjiä syyttänyt.

”Ei siellä koko ajan voi joku olla kolaamassa. Keli on tuollainen ja sen mukaan pitää elää.”

Tulokset:

Naiset, 7,5 km (p)+7,5 km (v): 1) Ebba Andersson Ruotsi 38.11,8, 2) Frida Karlsson Ruotsi jäljessä 22,0 sekuntia, 3) Astrid Öyre Slind Norja –48,0, 4) Katharina Hennig Saksa –53,3, 5) Kerttu Niskanen Suomi –56,3, 6) Krista Pärmäkoski Suomi –1.22,1, 7) Ingvild Flugstad Östberg Norja –1.23,9, 8) Anne Kjersti Kalvå Norja –1.24,0, 9) Francesca Franchi Italia –1.25,3, 10) Delphine Claudel Ranska –1.29,7,

...15) Eveliina Piippo Suomi –2.02,8. Anne Kyllönen keskeytti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut