Iivo Niskasen vauhti ällistytti kilpakumppanin – ”Kuulimme aamulla huhuja”

Scott Pattersonin mielestä Iivo Niskanen on yhä suosikki 50 kilometrille, vaikka suomalainen hyytyi vapaan osuudella.

Iivo Niskasen vauhti perinteisen osuudella oli monelle liikaa.

24.2. 19:44

Aamulehti, Planica

Kun MM-hiihtojen miesten yhdistelmäkisa eteni toiselle perinteisen kierrokselleen, oli Yhdysvaltain Scott Patterson hyvin kärkijoukon mukana. Sitten Iivo Niskanen lisäsi kaasua, minkä seurauksena yksi toisensa jälkeen alkoi tippua pääjoukosta, joka alkoi muistuttaa ryhmän sijaan pitkää nauhaa.

Yksi kelkasta pudonneista oli Patterson, joka taipui Niskaselle 15 kilometrin perinteisen osuudella lopulta minuutin ja 11 sekunnin päähän.

”Normaalisti tykkään, kun joku pitää vauhtia. Ärsyttää, jos vain himmaillaan. Mutta kun hän lisäsi vauhtia, kasvoi ero suureksi nopeasti”, Patterson sanoi Sanomille.

Niskasen vauhti saa Pattersonin naaman leveään virneeseen, vaikka se olikin hänelle liikaa. ”Oli siistiä nähdä hänen hyökkäävän, se oli mahtavaa. Se oli kunnon kilpahiihtoa. Jonkun pitääkin mennä kovaa.”

Kyseessä ei ole mikään noviisi. Pattersonilla, 31, on taskussaan top 10 -sijat MM-kisojen ja olympialaisten 50 kilometriltä.

”Kuulimme aamulla huhuja, että Iivo yrittää jotain. Ihmiset sanoivat, että hän pitää vauhtia ja testaa itseään 50 kilometrin kisaa varten”, Patterson sanoi.

Miltä Niskasen meno sitten päätösmatkaa ajatellen vaikutti?

”Häntä on vaikea voittaa siinä. Rata sopii hänelle hyvin. Hän on suosikki.”

Niskaselle sysättiin suosikin paineita myös länsinaapurista.

”Kaikki me tiedämme, että Iivo on loistava perinteisellä. Hän menee varmasti kovaa 50 kilometrillä”, Ruotsin Calle Halfvarsson sanoi.

Halfvarsson pysyi Niskasen kyydissä perinteisen osuudella, mutta joutui heti vapaan alussa pahoihin ongelmiin. Hän kuitenkin toipui yhden kierroksen jälkeen ja nousi kuudenneksi.

”Niskasen vauhti oli kovaa, mutta ei onneksi liian kovaa.”

Ongelmiin joutui lopulta myös Niskanen itse, joka hyytyi kauas kärjestä vapaan osuudella. Niskasella on monesti ennenkin ollut vaikeuksia yhdistelmäkisojen jälkimmäisellä puoliskolla.

Tulokset:

Miehet, 15 km (p)+15 km (v): 1) Simen Hegstad Krüger Norja 1.09.40,3, 2) Johannes Hösflot Kläbo Norja jäljessä 12,2 sekuntia, 3) Sjur Röthe Norja –14,1, 4) Pål Golberg Norja –45,9, 5) William Poromaa Ruotsi –46,4, 6) Calle Halfvarsson Ruotsi –1.14,2, 7) Friedrich Moch Saksa –1.14,9, 8) Jules Lapierre Ranska –1.15,4, 9) Clement Parisse Ranska –1.16,5, 10) Perttu Hyvärinen Suomi –1.54,9,

...muut suomalaiset: 13) Iivo Niskanen –2.44,2, 22) Remi Lindholm –4.31,0, Arsi Ruuskanen keskeytti.

Seuraavat kilpailut: 25. 2. naisten yhdistelmäkilpailu 7,5 km (p)+7,5 km (v), 26. 2. pariviestit (v).

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut