Naisten yhdistetyssä sattui ja tapahtui: mielenosoitus, katkennut suksi ja kuperkeikka

Suomen yhdistetyn naisten MM-debyyttiin mahtui paljon.

Minja Korhonen saapui maaliin parhaana suomalaisena.

24.2. 18:28

STT, Planica

Minja Korhonen teki perjantaina yhdistetyn lajihistoriaa, kun hän sivakoi suomalaisista ensimmäisenä maaliin Slovenian Planicassa järjestettävissä MM-kilpailuissa.

Naisten kilpailu oli MM-ohjelmassa ensimmäisen kerran kaksi vuotta sitten, mutta Suomi ei osallistunut. Nyt nuorisokolmikko Korhonen, Alva Thors ja Anna Kerko nauttivat hetkestä lajin kirkkaimmassa valokeilassa.

Korhonen tarvitsi parhaaksi suomalaiseksi nousuun apua Alva Thorsilta. 81 metriä hypännyt Thors lähti ladulle 21:ntenä 44 sekuntia ennen Korhosta, mutta kaatui ja katkaisi suksensa.

”Sain nopeasti uuden suksen, mutta aikaa meni kaikkiaan yli minuutti”, Thors harmitteli.

”Oli siistiä hiihtää ja hienoa kuulla kannustusta.”

Lue lisää: Alva Thors lähtee parhaista asemista ladulle historiallisessa MM-yhdistetyn kisassa

Thors huomasi, kun Korhonen ohitti hänet.

”Nopeasti näin, että suomalainen jäi taakse, mutta jatkoin vain omaa hiihtoa”, 76 metriä hypännyt ja ladulla 23:nneksi noussut Korhonen avasi.

Hänkään ei välttynyt kuperkeikalta.

”Selvisin ehkä pahimmasta mutkasta, mutta sitten upposin, eikä pakka pysynyt kasassa”, Korhonen avasi sohjoisen ladun kokemuksia.

Thors saapui maaliin 27:ntenä. Kerko hyppäsi 68,5 metriä ja taipui hiihto-osuudella kolme sijaa 31:nneksi.

Kaikki maailmancupin kilpailut voittanut Norjan Gyda Westvold Hansen otti MM-kultaa ja jätti toiseksi Saksan Nathalie Armbrusterin ja kolmanneksi Japanin Haruka Kasain.

Perjantaina tuli kuluneeksi vuosi, kun Venäjä aloitti Ukrainaan kohdistamansa hyökkäyssodan. Lähtöalueella yhdistetyn naiset nostivat suksisauvansa kohti taivasta, mutta kyseessä ei ollut mielenosoitus Ukrainan vaan lajin puolesta.

”Tätä on tehty maailmancupin kilpailuissakin. Tämä on meidän pieni mielenosoitus sille, että meillekin löytyisi vielä paikka”, Korhonen valaisi.

Taustalla on Kansainvälisen olympiakomitean päätös olla ottamatta yhdistetyn naisten kilpailua vuoden 2026 olympialaisiin. Miestenkin kilpailu on vaarassa poistua, mutta vasta 2030.

”Naisten yhdistetyn pitäisi päästä olympialaisiin. Naisten yhdistetty ole mikään poikkeus”, Kerko ja Thors paaluttivat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut