Suomi punnersi jatkoaikavoiton Israelista koripallon MM-karsinnassa

Sasu Salin oli Suomen tehokkain 97–95-voitossa.

Sasu Salin oli Susijengin paras pistemies EM-karsintavoitossa Isrealista.

24.2. 17:17

Suomi voitti Israelin jatkoajan jälkeen pistein 97–95 koripalloilun miesten MM-karsinnan toiseksi viimeisessä ottelussaan Tel Avivissa. Suomen paras korintekijä oli 18 pistettä heittänyt Sasu Salin.

Israel on jo menettänyt mahdollisuutensa MM-kisoihin, mutta se tuli Suomea intensiivisemmin peliin.

Israel juoksi alussa 14–5-johtoon nopeilla hyökkäyksillä ja hyökkäämällä aivan Suomen korille. Puolustuksessa Israel vaihtoi vartioitavia screeneissä ja onnistui tylsyttämään Suomen hyökkäysten terän.

Avausneljänneksen jälkeen Israel johti 28–13. Toisella neljänneksellä Suomi sai hillittyä Israelin vauhtia ja vetäisi 10–0-nykäyksellä eron alle kymmeneen pisteeseen. Puoliajalla Israel johti 46–35.

Toisen puoliajan alkuun Suomi vaihtoi pelinjohtajakseen Ilari Seppälän aloitusviisikon Edon Maxhunin tilalle, mutta puoliajan alku oli jälleen vaikea Suomelle. Israel meni Bar Timorin kolmosella 57–41-johtoon vajaassa neljässä minuutissa. Ensimmäisen MM-karsintapelinsä pelanneen Max Besselinkin viisi nopeaa pistettä ja Maxhunin peräkkäiset kolmoset toivat Suomen kolmannen neljänneksen jälkeen tilanteeseen 70–60.

Jantusen vapaaheitolla jatkoajalle

Salinin kolmonen toi Suomen tilanteeseen 72–69 ja pakotti Israelin aikalisälle, kun peliaikaa oli 6.32 minuuttia. Reilu minuutti myöhemmin Remu Raitasen kolmonen tasoitti tilanteeksi 75–75. Suomi sai päätyrajan pisteen tappioasemassa (83–82), kun aikaa oli 2,3 sekuntia. Israelin Netanel Artzi kaatui Mikael Jantusen jalan päälle ja erotuomarit vihelsivät videotarkistuksen jälkeen epäurheilijamaisen virheen. Jantunen tasoitti ensimmäisellä vapaaheitollaan tilanteeksi 83–83, mutta epäonnistui toisessa.

Aikalisän jälkeen Suomi ei saanut heittoa aikaan ja peli meni jatkoajalle. Israel kävi viiden pisteen johdossa, mutta Seppälän kaksi kolmosta veivät Suomen 91–92-johtoon. Israelin teknisen virheen jälkeen Seppälä ja Maxhuni veivät vapaaheitoilla Suomen 91–95-johtoon, kun 37,9 sekuntia oli jäljellä. Mikael Jantunen kivitti kaksi vapaaheittoa ohi, kun peliaikaa oli kuusi sekuntia, mutta Timorin viime hetken kolmonen meni Suomen onneksi ohi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut