Manse PP:n johto kiistää Toni Kohosen potkut, lajilegenda vaikenee: ”Potkut olivat Tonin tulkinta – ilmoitusta ei annettu”

Tamperelaisseura on vapauttanut Toni Kohosen pelinjohtajan tehtävistä toistaiseksi. Markus Wirzenius hoitaa tehtävää lauantaisessa SM-hallipelissä.

Toni Kohonen nähtiin Manse PP:n viuhkassa vain kahdessa talviottelussa. Hänet on vapautettu pelinjohtajan tehtävästään.

24.2. 19:17

Manse PP kiistää torstai-iltana julkisuuteen levinneet uutiset pelinjohtaja Toni Kohosen saamista potkuista, mutta kertoo vapauttaneensa Kohosen toistaiseksi pelinjohtajan tehtävistä.

”Potkut olivat Tonin tulkinta. Faktisesti irtisanomisilmoitusta ei ole annettu”, Manse PP:n puheenjohtaja Timo Mäkelä muistutti.

Tamperelainen pesäpallomahti lähetti mielipiteensä tueksi lyhyen tiedotteen. Siinä todettiin, että Kohonen on vapautettu pelinjohtajan tehtävistä toistaiseksi. Lisäksi muistutettiin, ettei Kohosen sopimusta ole päätetty Mansen toimesta.

”Neuvottelut ovat vielä kesken. Keskustelemme asioista ensi viikolla ja pyrimme löytämään ratkaisun mahdollisimman nopeasti”, Mäkelä painotti.

Näetkö mahdolliseksi yhteistyön jatkumisen?

”Teoriassa kyllä. Manse on asian suhteen vielä avoimin mielin. Katsotaan ensi viikolla, mikä tahtotila kenelläkin on. En lähde avaamaan yksityiskohtia, koska keskusteluja jatketaan edelleen.”

Kumpi tässä on avainasemassa – Manse vai Kohonen?

”Tämmöisissä jutuissa tarvitaan aina molempien osapuolten yhteinen tahtotila. Ensi viikolla tiedetään paljon enemmän. Torstain jälkeen ei ole tapahtunut mitään, mitä voisin kertoa tarkemmin.”

Näetkö Kohosen jatkon mahdollisena Mansessa?

”En sulje pois, etteikö hän voisi olla jossakin roolissa. Siihen en ota kantaa, voisiko hän olla kesällä pelinjohtajana. On selvää, että kaikilla pitää olla kauden alkaessa sataprosenttinen luottamus toisiinsa”, Mäkelä vastasi paljonpuhuvasti.

Mäkelä otti Mansen puheenjohtajuuden hiljattain ja joutui melkein heti myrskyn silmään.

”En osannut odottaa, että joudun melkein ensitöikseni käsittelemään tämmöisiä asioita. On varmasti harvinaista, että pelinjohtajan asema nousee esiin kahden talvipelin jälkeen. Kukaan ei toivo sellaista.”

Miksi näin kävi?

”Sen voin sanoa, ettei takana ole epäasiallista käytöstä eikä mitään tämäntyyppisiä juttuja. Kyseessä ovat lähinnä näkemykselliset asiat.”

Mäkelän mukaan Mansen pelaajia on informoitu kimurantista tilanteesta.

”Asiat eivät liity yksittäiseen peliin eivätkä yksittäiseen tulokseen. Nyt puhutaan isommasta kokonaisuudesta. Kuten urheilullisesta tavoitteesta ja toiminnan kehittämisestä. En lähde avaamaan näitä juttuja nyt tämän tarkemmin.”

Toni Kohosen johtama Manse PP hävisi talvipelinsä 0–1

Aamulehti tavoitti myös Kohosen. Kaikkien aikojen pesäpalloilija oli nyt sanomisissaan selvästi varovaisempi kuin torstai-iltana.

Miten kommentoit Mansen lähettämää tiedotetta?

”Kommentoin niin, etten saa kommentoida”, Kohonen vastasi.

Seurako on kieltänyt?

”Ei ole seura.”

Kukas sitten?

”Vastaan tähänkin, etten saa kommentoida.”

Näetkö paluun Manseen mahdollisena?

”En kommentoi, mitä jatkossa tapahtuu.”

Sen Kohonen suostui sanomaan, etteivät tunnot ole muuttuneet miksikään yön aikana. Hän kuvaili oloansa torstai-iltana pöyristyneeksi ja järkyttyneeksi.

Suurella todennäköisyydellä Kohosen vaikeneminen liittyy omien oikeuksien vaalimiseen. Kommentit ja kommentoimatta jättämiset viittaavat vahvasti siihen, että eripuraa selvitetään vielä tovi.

Mikäli niin kävisi tässä vaiheessa saattaa olla viisaampaa pidättäytyä kommentoimasta kuin sanoa jotakin sellaista, jota voidaan käyttää myöhemmin sanojaansa vastaan.

Manse jatkaa SM-hallipelejänsä lauantaina Hyvinkään Tahkoa vastaan. Tamperelaisjoukkue pelaa nyt Markus Wirzeniuksen johdolla.

Wirzenius muistetaan parhaiten Mansen naisten Superpesis-joukkueen peräsimestä.

”Hän hoitaa pelinjohtajan tehtäviä toistaiseksi. Valitettavasti en voi kommentoida sen tarkemmin”, Mäkelä muotoili.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut