Hurske vankisti ennakkosuosikin asemaansa EM-halleihin SE-juoksullaan: ”Oli kiva ottaa päänahkoja”

Reetta Hurske paransi 60 metrin aitojen Suomen ennätystä viidettä kertaa kuluvalla hallikaudella. Nyt SE kirjataan lukemin 7,79.

Finaalijuoksun jälkeen Reetta Hurske jäi odottamaan, millaiset lukemat taululle rävähtävät. Hetken aikaa aika ehti olla 7,77, mutta sitä korjattiin hieman ylöspäin.

22.2. 23:37

Aamulehti

Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske voitti Madridissa keskiviikkoiltana 60 metrin aidat uudella Suomen ennätyksellä 7,79. Hän kohensi kaksi viikkoa sitten juoksemaansa aiempaa SE:tä kahdella sekunnin sadasosalla.

Hurske oli lupaavassa vauhdissa jo aiemmin illalla, kun hän tykitti alkuerien parhaan ajan 7,82. Vetoaan Hurske kuvaili normaalitasoiseksi suoritukseksi.

Tulokset 2023

Hurske 60 metrin aidoissa

Tampere, 14. tammikuuta: 7,95 ja 7,90

Düsseldorf, 29. tammikuuta: 7,88 ja 7,86

Val-de-Reuil, 4. helmikuuta: 7,88 ja 7,87

Torun, 8. helmikuuta: 7,89 ja 7,81

Pariisi, 11. helmikuuta: 8,00 ja 7,97

Helsinki, 19. helmikuua: 7,85 ja 7,83

Madrid, 22. helmikuuta: 7,82 ja 7,79 SE

Voitto oli iso, sillä Hurske jätti finaalissa taakseen muun muassa viime talven MM-hallien voittajan, ranskalaisen Cyrena Samba-Mayelan ja kaksien edellisten EM-hallien mestarin, Hollannin Nadine Visserin. Molemmat jäivät Hurskeen vauhdista selvästi, Samba-Mayelan aika oli 7,84 ja Visserin 7,86.

”Totta kai tämä oli tärkeä juoksun varsinkin, kun edellinen kansainvälinen kisa oli vähän tahmea ja siinä oli telineiden kanssa ongelmia. Nyt oli kiva ottaa päänahkoja, mutta ne tärkeät kisat ovat vasta ensi viikolla”, Hurske sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa ja viittasi EM-halleihin.

Madridissa käyty kilpailu oli Hurskeen viimeinen ennen maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettäviä EM-hallikisoja. Niihin tamperelainen lähtee mestarisuosikkina, sillä maailmantilaston tämän kauden kärkiajan 7,78 juossut Puolan Pia Skrzyszowska joutuu jättämään kisat väliin.

Harala ja Lakka jäivät alkueriin

Madridissa suomalaisista pika-aitureista juoksivat myös Pyrinnön Lotta Harala ja Jyväkylän Kenttäurheilijoiden Elmo Lakka.

Harala oli omassa alkuerässään viides ajalla 8,14, joka ei riittänyt loppukilpailuun.

Tamperelaisen startissa oli viime viikonlopun SM-kisojen tapaan ylimääräistä jännitettä, kun ensimmäinen lähtö ammuttiin takaisin Espanjan Paula Blanquerin varaslähdön seurauksena. Harala kertoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa, että olisi saanut hyvän lähdön ensimmäisellä kerralla.

”Toisessa lähdössä nykäisin oikein kunnolla. Luulin, että lähettäjä ampuu sen takaisin, mutta niin ei käynyt. Jäin siinä taakse ja yritin tehdä siitä vielä juoksua, mutten päässyt kunnon vauhtiin.”

Lakka juoksi 60 metrin aitojen alkuerissä neljänneksi ajalla 7,73. Samalla ajalla ja täsmälleen samoilla sekunnin tuhannesosilla jatkopaikkaa aikavertailusta tavoitteli ensimmäisessä erässä viidenneksi sijoittunut Portugalin Abdel-Kader Larrinaga, joka vei paikan erikoisella tavalla.

”Vedettiin numerolappua muovipussista ja minulla ei ollut arpaonnea. Olisi pitänyt vaan juosta kovempaa”, Lakka harmitteli liiton tiedotteessa.

Lakan aika oli hänen toiseksi parhaansa kuluvalla hallikaudella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut