Hurjasta tällistä toipunut Jenny Rautionaho on valmis Planican hyppyrimäistä suurimpaankin, mutta aloitti paluun kilpamäkiin kolmanneksi suurimmasta

Rautionaho selvitti vaikeuksitta MM-normaalimäen karsinnan. Julia Kykkänen epäonnistui.

Jenny Rautionaho hyppäsi torstain mäkikilpailuun.

22.2. 22:23

Planica

Mäkihyppääjä Jenny Rautionaho näytti keskiviikkona kilpailuhermojensa kestävyyttä, kun hän palasi tositoimiin Saksan Willingenissä helmikuun alussa tapahtuneen pahan kaatumisen jälkeen. Rautionaho leiskautti Slovenian Planican normaalimäestä 92,5 metriä ja varmisti heti paikkansa torstain kilpailuun.

”Ihan kohtuullinen hyppy, ja sain petrattua harjoituskierroksesta. Kiva, että perushyppy riittää noinkin korkealle”, Rautionaho tuumi suorituksensa jälkeen.

MM-kilpailujen normaalimäen karsinnassa olosuhteet olivat suomalaisen mukaan tasaiset. Rautionaho säväytti korkealla lentoradallaan.

”Tämä on sellainen mäki, jossa tullaan korkealta alas. Ei oikein meikäläisen polvet tykkää”, polvivammoista runsaasti kärsinyt Rautionaho tuumi.

Polvet säilyivät ehjinä myös Willingenin suurmäessä tapahtuneessa kaatumisessa, mutta reissu piteni sairaalapäivien takia. Kolhuja tuli useita, mutta Rautionahon mukaan korvien väli säilyi kunnossa eikä hyppykammoa jäänyt.

”Torniin mennessä ei jännittänyt, mutta ylhäällä kontrollin jälkeen kohti puomia kävellessä oli sellainen olo, että ai että, pääsee taas kisaan”, Rautionaho sanoi.

Hurja tälli muutti valmistautumissuunnitelmia ja tarkensi tavoitteita. Perushypyt kelpaavat.

”Ei ollut sellainen valmistautuminen MM-kilpailuihin kuin alun perin suunniteltiin. Otin pari viikkoa iisisti, eivätkä sykkeet saaneet nousta enkä saanut hengästyä. Otin levon kannalta. Se näytti toimivan, ja olen hyvässä kunnossa.”

Kymmenen hypyn jälkeen hän on valmis torstain kilpailuun.

”Kävin maanantaina Villachissa hyppäämässä viisi hyppyä. Eilen (tiistaina) hyppäsin kolme hyppyä täällä ja nyt kaksi”, Rautionaho ynnäili torstain koekierroksen ja karsintakisakierroksen jälkeen.

Valmis vaikka lentomäkeen

Rautionaho pitää normaalimäkeä suuremmista mäistä ja vauhdeista. Miten hyppy lähtisi viereisestä suurmäestä?

”Lähtisi heti, kun päästään ensi viikolla siihen. Odotan innolla.”

Parin sadan metrin päässä rinteessä on lentomäki, mutta siitä MM-kilpailuissa eivät hyppää miehet eivätkä naiset. Rautionahoa kiinnostaisi kokeilla joskus.

”Voin olla vaikka ensimmäinen hyppääjä, kun sinne päästään.”

Naiset pääsevät lentomäkeen harvoin.

”Muutama on päässyt hyppäämään tuosta. Raw airilla 15 parasta pääsee Vikersundiin, Rautionaho mainitsi maaliskuussa Norjassa hypättävän kisakiertueen, joka huipentuu Vikersundin lentomäessä.”

Suomen edustajista Julia Kykkäsen normaalimäen kilpailu päättyi jo karsinnassa. Hän hyppäsi 77 metriä ja jäi 8,7 pistettä kisapaikasta.

”Ei siitä mitään jäänyt käteen”, Kykkänen töksäytti.

”Nilkan kanssa on ollut ongelmia, mutta ei sillä tämän kanssa ollut mitään tekoa. Rasnovissa jo hyppäsin”, helmikuussa säästeliäästi kilpaillut urheilija muistutti.

Norjan Anna Odine Ström oli karsinnan etevin ja venytti 99 metriä. Hän sai 0,2 pistettä enemmän kuin Saksan Katharina Althaus.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut