Venäjä järjestää omat ”MM-kisansa” samaan aikaan virallisten arvokisojen kanssa

Venäjällä kisataan omat ”MM-kisat”.

Aleksandr Bolshunov hiihtää Venäjällä maanmiehiään vastaan samaan aikaan, kun Planicassa kisataan MM-kisoja.

22.2. 20:44

Maastohiihdon MM-kisat alkavat toden teolla torstaina Slovenian Planicassa.

Ukrainassa hyökkäyssotaa käyvän Venäjän ja sitä avustavan Valko-Venäjän hiihtotähdillä ei ole kisoihin asiaa. Venäjällä, perinteisessä hiihdon suurmaassa, onkin suunniteltu uhmakas vastaisku Fisin talven päätapahtumalle.

Torstaina – samana päivänä kuin Planicassa – pyörähtävät käyntiin myös Venäjän omat mestaruuskilpailut, joita hehkutetaan Venäjällä maan vastineena MM-hiihdoille.

Symboliikka ei ole erityisen hienovaraista: kisojen ohjelma on tismalleen samanlainen kuin Planican MM-kisojen.

Alun perin kisat oli tarkoitus järjestää vuoden 2014 olympialaisten isäntäkaupungissa Sotšissa, mutta ne päätyivät lopulta Venäjän pohjoisosissa Ustjanskin itsehallintoalueella sijaitsevaan Malinovkan hiihtokeskukseen.

Venäläisen Sport-Expressin mukaan kisoihin on osallistumassa noin 450 kilpailijaa Venäjältä ja Valko-Venäjältä. Tältä pohjalta sivusto uskaltautuu julkistamaan tapahtuman ”kansainväliseksi”.

Mukana ovat kaikki Venäjän hiihdon kovimmat nimet Aleksandr Bolshunovista ja Veronika Stepanovasta lähtien. Sivusto kuvailee kisojen tasoa polleaan sävyyn.

”Kilpailu Venäjän hiihdossa on nyt niin kovalla tasolla, että on yhä suuri kysymys, onko kilpailun taso vahvempi Malinovkassa vai Planicassa”, jutussa uhotaan ja viritellään ”etätaistelua” Bolshunovin ja Norjan tähden Johannes Hösflot Kläbon välille.

Venäläismedia hehkuttaa jutussaan myös kisojen palkintorahoja, jotka ovat kuitenkin kansainvälisessä katsannossa pikkuhiluja. Jutun mukaan kultamitalistit pokkaavat suorituksestaan 150 000 ruplaa – eli noin 1 900 euroa.

Norjalainen uutistoimisto NTB kertoi tiistaina, että Planicassa maastohiihtomestaruuksista tienaa noin 56 200 euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut