SM-halleissa tapahtuu – Kulisseissa alkoi kuhina, kun Lotta Haralan kohtalo valkeni Annimari Kortteelle: ”Olisiko minunkin pitänyt?”

Annimari Korte ja Lotta Harala hylättiin molemmat pika-aitojen SM-finaalista varaslähtöjen takia.

Lotta Harala koki kovan pettymyksen SM-halleissa.

19.2. 18:26

Naisten 60 metrin aitajuoksun SM-hallien loppukilpailu lässähti ikävällä tavalla, kun ensin Annimari Korte ja sen jälkeen Lotta Harala hylättiin finaalilähdöstä varaslähtöjen takia.

Ensimmäisenä haastattelualueelle ehtinyt Korte kertoi olleensa jopa tyytyväinen, ettei joutunut juoksemaan finaalia. 34-vuotias SE-nainen oli urakoinut viikonloppuna jo 60 metrin ja 200 metrin sileät matkat.

Itse hylsytuomio jäi kuitenkin arveluttamaan. 0,1 sekunnin reaktioajan järkevyyttä on kyseenalaistettu yleisurheilupiireissä jo pitkään.

”Koen, että se olisi ehkä ollut juuri tosi hyvä lähtö. Se reaktioaikaraja on sellainen, että sitä 0,1 sekuntia nopeamminkin voi reagoida”, Korte pyöritteli.

”Tuntui, että se oli siinä rajoilla, mutta kyllä minä omasta mielestäni reagoin paukkuun.”

Kun myös Harala tuomittiin varaslähdöstä, alkoi haastattelualueella kova kuhina. Harala tarkasteli tilannetta tarkkaan ja huolella tuomariston kanssa ennen kuin tyytyi kohtaloonsa.

”Olisiko minunkin pitänyt protestoida”, Korte heitti naureskellen tilannetta seuratessaan.

Harala saapui haastattelualueelle hetkeä myöhemmin. Hänen mukaansa reaktioaika oli 0,0995, eli aivan niukasti alle sallitun 0,1 sekunnin rajan.

”Harmittaa tosi paljon totta kai. Oli tosi hyvä lataus ja kaikki satsattuna finaaliin”, vahvaa tulosta hallikaudella tehnyt Harala sanoi.

”Oma kokemukseni oli, että olen ottanut paineet telineisiin ja sitten nykäissyt, mutta en kuitenkaan irronnut vielä siinä.”

Harala ja Korte eivät olleet ensimmäisiä nimekkäitä juoksijoita, joiden finaalijuoksu meni Liikuntamyllyssä harakoille varaslähtötuomion takia. Lauantaina Anniina Kortetmaa putosi samasta syystä 60 metrin sileän matkan finaalista.

”Jotain siihen pitäisi varmaan keksiä, että nuo ihan rajamailla olevat tapaukset, kuten nykäisyt, todetaan varaslähdöiksi”, Harala linjasi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut