Tähtipelaaja huolestui syvästi LP Kangasalan talousuutisista – ”Kukaan ei osannut kuvitella”

Kangasala teki ison muodonmuutoksen torstaista ja piti kärkijoukkue Puijo Wolleyta ahtaalla vieraskentällä.

Libero Tiiamari Sievänen on vastaanottanut vuosien varrella LP Kangasalan paidassa satoja palloja.

19.2. 21:35

Jo yhdeksättä kautta LP Kangasalan paidassa pelaavalle Tiiamari Sieväselle jos kenelle soisi lentopallouran ensimmäisen Suomen mestaruuden.

Sievänen on metsästänyt täysosumaa kuumeisesti hänelle rakkaan joukkueen kanssa, mutta taivaankappaleet ovat kääntyneet kerta toisensa jälkeen väärään asentoon.

Kulta on ollut huulilla jo kolmena keväänä. Kahdella ensimmäisellä kerralla (2020 ja 2021) unelman romutti korona. Viime keväänä haaveet kariutti Kuusamon Pallo-Karhut. Seitsemännen finaalin tappio kouraisi syvältä.

Nyt eteen on ilmestynyt vielä kavalampi vastustaja – seuran rahapula.

Kangasala esitti perjantaina julkisen hätähuudon ja kertoi avoimesti tarvitsevansa 30 000 euroa saattaakseen kauden kunnialla loppuun.

Pelaajia informoitiin karusta taloustilanteesta muutamaa päivää aiemmin.

”Ilmoitus tuli varmasti isona yllätyksenä kaikille. Kaikki näissä ympyröissä pyörineet tietävät, ettei LP Kangasala ole ollut koskaan rikas seura. Kun takana on korona, vaikeudet on helppo ymmärtää järjellä. Mutta kukaan ei osannut kuvitella, että tilanne on näin vakava”, Sievänen kuvaili.

Minkälaisia ajatuksia tieto herätti sinussa?

”Se oli kova paikka. LP Kangasala on minulla sydämessä. Tuli syvä huoli toiminnan jatkumisesta tulevina vuosina. Mietin, miten vaikeuksista päästään yli ja miten hommat saadaan taas rullaamaan. Siihen haluaisin luottaa, että tämä kausi saadaan pelattua loppuun”, Sievänen vastasi.

Moni hämmästeli, kun Kangasala kärsi torstai-iltana tyrmäävän vierastappion Hämeenlinnan Lentopallokerholle.

”Silloin peli tökki pahasti. En osaa sanoa, oliko ilmoituksella suoraa vaikutusta. Vai oliko pelkkää sattumaa, että asia nousi esiin samoihin aikoihin. Toki tämmöinen juttu voi olla häiritsevä tekijä, jos se jää pyörimään takaraivoon. Emme voi mennä kuitenkaan sen taakse.”

Pystyykö murheet unohtamaan pelissä?

”Pitää pystyä. En ole ajatellut tämmöisiä juttuja tippaakaan pelipäivinä”, Sievänen vakuutti.

Kangasalan pelaajat auttavat seuraa parhaansa mukaan. He ovat ottaneet yhteyttä nykyisiin yhteistyökumppaneihin ja pyytäneet niitä osallistumaan perjantaina käynnistettyyn tukilippukampanjaan.

”Toivon ja luotan siihen, ettei tästä tapauksesta jää jälkiä kenenkään pelaamiseen. Saa huolestua ja ottaa asian vakavasti, mutta se ei saa vaikuttaa kentällä”, Sievänen totesi.

Sunnuntain perusteella Kangasalan joukkue on päässyt jo pahimman yli.

Arttu Keräsen luotsaama joukkue puristi liigan kärkijoukkueen Puijo Wolleyn ahtaalle vieraskentällä ja pääsi neljännessä erässä jo kahden pallon päähän kolmen pisteen voitosta.

Sen jälkeen vieteri katkesi. Kuopiolaisjoukkue vyöryi takaa 3–2 (20–25, 25–22, 23–25, 25–23, 15–5) -voittoon.

”Teimme tosi hyvän tasonnoston Hämeenlinnan romahduksen jälkeen, mutta tulokseen ei voi olla tyytyväinen”, Sievänen summasi.

Lue lisää: LP Kangasala taisteli naisten lento­pallo­liigan kärki­ottelussa sarjajohtaja Puijo Wolleyn kanssa – katso koko ottelu ja kaikki LP Kangasalan kevään ottelut tästä jutusta

Lue lisää: OrPon tuloksenteko jäi liikaa yhden hyökkääjän varaan – Hämeenlinna kerää otsikoita myös ikävistä asioista

Lue lisää: Talousvaikeuksiin ajautunut LP Kangasala tarvitsee nopeasti apua – ”Meillä on akuutti hätä”

Lue lisää: Oriveden Ponnistus iski koti­kentällään yhteen Hämeen­linnan Lento­pallo­kerhon kanssa, koko ottelu nähtävissä tallenteelta – katso kaikki OrPon kevään ottelut tästä jutusta

MITÄ TAPAHTUI?

Torjunta piti hienosti

Torjunta toimi: Kangasala napsi peräti kuusitoista torjuntaa kuusi koppia napsineen Laura Laukkasen johdolla ja olisi voinut ottaa vaikka kolme pistettä. Viidennen erän notkahdus oli mysteeri myös valmentajalle.

Kova hakkuri: Puijon japanilaishakkuri Reina Tokoku oli välillä vaikeuksissa Kangasalan torjuntaa vastaan, mutta lopussa kiitos seisoi. Tokoku paukutti kaikkiaan 22 pistettä.

Entä nyt? Kangasala kohtaa pudotuspelipaikkaa metsästävän LP-Vampulan ensi lauantaina Pitkäjärvellä. Se on samalla joukkueen viimeinen kotiottelu runkosarjassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut