Saga Vanninen voitti SM-halleista kaksi mitalia sivulajeissaan – Pirkanmaalle lauantaina kahdeksan mitalia

Samuli Samuelsson ja Daniel Kosonen voittivat yleisurheilun SM-halleista kultamitalit.

Saga Vanninen voitti lauantaina yleisurheilun SM-halleista hopeaa pituudessa ja pronssia kuulassa. Kuva Hyppykarnevaaleista Lempäälästä 2022.

18.2. 18:33

Aamulehti

Yleisurheilun SM-hallien ensimmäinen kisapäivä lauantai toi Helsingistä Pirkanmaalle kaikkiaan kahdeksan SM-mitalia.

Tampereen Pyrinnön ottelija Saga Vanninen kokosi komeimman saldon, kun hän voitti peräti kaksi mitalia niin sanotusti sivulajeissaan. Hän ei osallistu SM-hallien otteluun, mutta voitti hopeaa seitsenotteluun kuuluvissa naisten pituudessa ja pronssia kuulantyönnössä.

Pituudessa Vanninen teki tasaisen sarjan ja parhaan hypyn mitta oli 6,17. Viime vuoden nuorten seitsenottelun maailmanmestari hyppäsi yli kuuden metrin kolmesti. Mestaruuden voitti Jessica Kähärä tuloksella 6,29.

Kuulassa Vanninen pukkasi ennätyksensä 16,12. Se oli Vannisen ensimmäinen 16 metrin ylitys ulkoradat mukaan lukien. Edelle työnsivät viime vuoden EM-kisakävijät Eveliina Rouvali 17,31 ja Senja Mäkitörmä 16,87.

Ikaalisten Urheilijoiden Samuli Samuelsson otti omansa 60 metrin pikapyrähdyksellä. 100 metrin SE-mies voitti kauden parhaallaan 6,65. Voitto oli melko ylivoimainen, kun hopealle tullut Santeri Örn juoksi 6,75.

Kultakantaan pääsi myös Pyrinnön korkeushyppääjä Daniel Kosonen. Kultatulos 212 riitti mestaruuteen peräti yhdeksän sentin marginaalilla. Korkeudesta 217 Kosonen pudotti kolmesti. Lempäälän Kisan Matias Mustonen oli huonommalla pöytäkirjalla neljäs tuloksella 200.

Heikkinen hävisi uusinnan

Lempäälän Kisan kestävyysjuoksija Santtu Heikkisellä on raju viikko. Hän juoksi keskiviikkona kovan hallikisan Serbiassa ja otti lauantaina 1 500 metriltä hopeaa. Serbiassa hän voitti Joonas Rinteen, mutta SM-halleissa Rinne sai revanssin.

Rinteen mestaruusaika oli 3.46,97, Heikkisen aika oli 3.47,94. LeKin Aleksi Kivelä täydensi lempääläläisten kahden mitalin matkan pronssillaan ajalla 3.51,95.

Tampereen Pyrinnön 18-vuotias Jere Haapalainen otti pronssin 400 metrillä halliennätyksellään 48,85. Hopealle juossut Tuomas Lehtinen juoksi saman ajan, kultaa voitti 48,59 juossut Viljami Kaasalainen. Muut mitalistit juoksivat erässä 4, Haapalainen juoksi erässä 1.

Vammalan Seudun Voiman 21-vuotias Aapo Karvinen loikki itsensä kolmiloikan hopealle uudella halliennätyksellään 15,69. Se jää vain sentin Karvisen ulkorataennätyksestä. Kultaa voittanut Tuomas Kaukolahti loikki 19 senttiä pidemmälle.

Lauantaina aloitettiin miesten seitsenottelu, jossa Oriveden Ponnistuksen Juuso Hassi on avauspäivän jälkeen toisena. Hassi summasi neljään lajiin 60 metriin, pituuteen, kuulaan ja korkeuteen kaikkiaan 2 905 pistettä. Juuso Toivonen johtaa 89 pisteen erolla Hassiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut