Talousvaikeuksiin ajautunut LP Kangasala tarvitsee nopeasti apua – ”Meillä on akuutti hätä”

Naisten lentopalloliigan kestomenestyjä tarvitsee 30 000 euroa viedäkseen kauden maaliin asti.

Tukala paikka. Kangasalan Tiiamari Sieväsellä (vas.), Viivi Pyhäjärvellä, Roosa Heikkiniemellä ja Neea-Maria Joella riittää mietittävää myös kentän ulkopuolella.

17.2. 14:33 | Päivitetty 17.2. 15:10

Naisten lentopallomestaruudesta taisteleva LP Kangasala on ajautunut talven mittaan pahoihin talousvaikeuksiin.

Tilanne on nyt niin tukala, ettei Kangasala pysty viemään liigakautta loppuun ilman nopeata apua.

Kangasala hakee pelastusta tukilippu­kampanjasta turvatakseen toiminta­edellytyksensä. Seura pyrkii myymään vähintään 500 kappaletta 30 euron hintaisia tukilippuja kevään ensimmäiseen Pitkäjärvellä pelattavaan pudotuspeliin. Ottelun ajankohta on luultavasti 15. maaliskuuta.

”Meillä on nyt akuutti hätä. Saamme maksettua vielä tämän kuukauden palkat, mutta seuraavaksi kuukaudeksi ei ole enää rahaa. Jos tukikampanja tuo toivotut 15000 euroa, saamme katettua sillä reilun kuukauden palkat ja vieraspelikulut”, LP Kangasalan puheenjohtaja Jarkko Laine puntaroi.

Lisäksi Kangasala tarvitsee vielä toiset 15000 euroa taatakseen kauden viemisen loppuun asti.

”Ratkaisukeinoja on mietitty kuumeisesti jo jonkin aikaa – ja mietitään edelleen. Hätätilanne tuli päälle, kun kaikki kauhuskenaariot toteutuivat yhtä aikaa.”

Ongelmat tiedossa jo jonkin aikaa

Kriisitilanne on monen tekijän summa.

Vaikka korona on hellittänyt, yleisömäärät eivät ole palautuneet entisiksi. Monet yhteistyökumppanit ovat pienentäneet tukisummiansa tai jääneet kokonaan pois. Budjetoidut tulot eivät ole toteutuneet kauden aikana. Otteluisännyyksiä ei ole järjestynyt toivotusti.

”Kun perinteinen seminaari peruuntui viime viikolla, se oli viimeinen naula arkkuun.”

Laineen mukaan liigajoukkueen tulevaisuus on nyt vaakalaudalla ilman yksityisten ja yritysten auttavaa kättä.

”Ongelman siemenet tiedostettiin jo jonkin aikaa sitten. Niinpä olemme rakentaneet entistä vahvempaa ja laaja-alaisempaa organisaatiota. Valitettavasti emme ole ehtineet viedä organisaatiouudistusta vielä riittävän pitkälle.”

Liigajoukkueen pelaajat lähtivät talkoisiin mukaan. He käyttivät jo yhden treenivuoron ottamalla yhteyttä nykyisiin yhteistyö­kumppaneihin ja tarjoamalla heille tukilippuja. Tulokset olivat rohkaisevia.

”Tilanne on aika surullinen. Toivottavasti asiat saataisiin pudotuspeleihin mennessä sellaiselle tolalle, että pelaajat voisivat keskittyä pelkästään lentopalloon. Ettei siinä vaiheessa tarvitsisi murehtia talousasioita”, Kangasalan päävalmentaja Arttu Keränen kommentoi.

On mahdollista ja jopa todennäköistä, että esille tulleet vaikeudet heijastuivat Kangasalan torstaiseen liigaesitykseen. Hämeenlinnan Lentopallokerho otti tyrmäävän kotivoiton helposti alistuneesta vastustajasta.

TAUSTA

LP Kangasala

On pelannut naisten lentopalloliigassa yhtäjaksoisesti kaudesta 2010–11 lähtien.

Kolme SM-hopeaa (2013, 2015 ja 2022).

Kaksi SM-pronssia (2012 ja 2018).

Kolme Suomen cupin voittoa (2012, 2013 ja 2020).

Kolme Suomen cupin hopeaa (2015, 2021 ja 2022).

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut