Vanha pöytäkirja ja lopun joukkohässäkkä aiheuttivat erikoisia hetkiä Kooveelle Latviassa: ”Oli tilanteita, jotka eivät menneet minun kaaliini”

Koovee otti Mestiksessä todella ison vierasvoiton Latviassa ja paikkasi tiistaisen tappionsa.

Kooveen Okko Kangasniemi teki kaksi tärkeää maalia HK Zemgale-voitossa keskiviikkona. Kuva joulukuulta KeuPa-pelistä.

15.2. 21:49

Aamulehti

Tampereen Koovee palautti keskiviikkona Mestiksessä odotetun marssijärjestyksen. Latvian-vierailu päättyi tärkeisiin kolmeen pisteeseen, kun Koovee voitti vieraskaukalossa HK Zemgalen 3–1 (0–0, 1–1, 2–0).

Samalla Koovee kuittasi tiistaisen 1–5-tappionsa. Koovee on voittanut kolme neljästä kaksikon välisistä runkosarjapeleistä.

”Oltiin valmiimpia pelaamaan isossa kuvassa kuin eilen. Oli hieno taisteluvoitto. Tiistaina oli pitkä päivä, lähdettiin aamulla aikaisin lentämään ja ehkä ei oltu ihan valmiita”, Kooveen päävalmentaja Miikka Kuusela mietti tiistain ja keskiviikon pelien eroja.

Kolmas erä oli ottelun ratkaisu. Koovee Okko Kangasniemi teki 2–1-maalin kymmenen sekunnin pelin jälkeen ylivoimalla ja viimeisteli voiton tyhjään maaliin kolmekymmentä sekuntia ennen loppusummeria. Kooveen avausmaalin teki Verneri Metsänen.

Noin viisi minuuttia ennen loppua Koovee tappoi kahden minuutin 5–3-alivoiman. Maalivahti Samu Pakarinen nousi tamperelaisten sankariksi 30 torjunnallaan.

Kooveen alivoima oli loistavaa, vaikka Zemgalen ainoa maali oli ylivoimaosuma. Koovee sai peräti yhdeksän pikkukakkosta ja Kangasniemi päätti pelinsä 5+20-minuutin rangaistukseen, kun hän joutui käsirysyyn tehtyään 3–1-maalin.

”Hyvin puolustettiin, ja alivoima oli aivan timanttia”, Kuusela totesi.

Tilastoihin jäikin harvinaisuus, kun Kangasniemi teki maalin ja ajettiin ulos samalla sekunnilla. Kooveen ratkaisumaalin jälkeen tulleessa kahakassa jaettiin 31 jäähyminuuttia.

”En haluaisi tuomareista puhua, mutta oli tilanteita, jotka eivät menneet minun kaaliini”, Kuusela tyytyi toteamaan.

Erikoinen tilanne nähtiin myös avauserässä, kun tuomaristo kiikutti Kooveen vaihtoaitioon päävalmentaja Kuuselalle ottelun pöytäkirjaa.

”Me vaihdettiin yksi pelaaja niin lopussa, että heillä oli vanha printtaus siellä.”

Koovee nousi voitolla seitsemänneksi. Suora pudotuspelipaikka eli kuudes sija on nyt kuuden pisteen päässä.

”Olihan tämä iso voitto, on mukava lähteä torstaina kotiin.”

Latvia-vierailu voi olla myös tulevilla Mestis-kaudella arkea ja jos Mestis laajenee muuallekin, matkat voivat lisääntyä. Kuusela liputtaa vastaavien keikkojen puolesta.

”Kyllä tämä oli mielestäni hyvä reissu, tuo vähän säpinää.”

Kooveen kausi jatkuu perjantaina Ketterä-kotipelillä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut