Video: Tamperelaistähteä telottiin taas Ruotsissa – Veera Kauppi latasi suoraan takaisin: ”Ainoa tarkoitus oli satuttaa”

”En koe oloani turvalliseksi kentällä”, sanoo Veera Kauppi.

Ruotsalaisvastustajan toiminta saa Veera Kaupin kasvot vakavaksi.

15.2. 11:00

Suomen naisten salibandymaajoukkueen tähtipelaaja Veera Kauppi on ottanut kantaa tulikuumaksi äityneeseen kinaan viikonlopun Ruotsin liigan ottelun jälkeen.

Kauppia otettiin lauantain ottelussa Siriusta vastaan rajusti ja suomalainen twiittasi klipin, jossa hänet lanataan kenttään tilanteen mentyä jo ohi.

Nyt Kauppi, 25, on puinut tilannetta ruotsalaisen Innebandymagazinetin haastattelussa.

”Omalta osaltani voin sanoa, ettei se ollut kiva peli pelata. Valitettavasti heitä vastaan ei voi kokea oloaan turvalliseksi kentällä. Se vie huomion salibandyn pelaamisesta ja tuntuu pahalta”, Kauppi sanoi.

Lehti pyysi Kauppia tarkentamaan sanomaansa ja hän jatkoi:

”Moni on varmasti nähnyt klipin Twitterissä. Siinä on sama pelaaja, joka oli tilanteessa kun mursin ranteeni vuosi sitten. Hän päätti taas taklata minua kun pallo oli jo muualla. Ainoa tarkoitus oli satuttaa. En ymmärrä, miksi hän tekee niin”, Kauppi soimasi Siriuksen Virve Bjerkefeldtiä.

Vuosi sitten Kauppi loukkaantui ja joutui huilaamaan runkosarjan lopun. Hän kuvaili tuolloin kontaktia Bjerkefeldtin kanssa tarpeettomaksi.

Kaupin mielestä Bjerkefeldt ei ota vastuuta teoistaan kentällä. Hän penää vastustajaltaan myös anteeksipyyntöä.

”Pallo ei ollut lähimainkaan, joten en ollut valmis (kontaktiin). Löin pääni kaatuessani ja olen onnekas, ettei käynyt pahemmin. Hänestä ei ole kuulunut mitään. Oli se tarkoituksellista tai ei, niin pitäisi pystyä pyytämään anteeksi. Etenkin silloin, kun jotakuta sattuu. Hän ei ole tehnyt niin, eikä minulla ole paljon hyvää sanottavaa”, Kauppi puhisi.

”Mielestäni hän tekee kentällä tarpeettomia ja tyhmiä tekoja”, Kauppi sanoi.

Superliigaa dominoiva Kaupin Thorengruppen voitti sarjajumbo Siriuksen 6–1.

Ottelun jälkeen joukkueiden välit tulistuivat ja Thorengruppenin valmentaja Daniel Jernberg kritisoi Siriuksen pelaavan tylsän puolustavaa ja liian kovaotteista salibandya. Siriuksen tähtipelaaja Sara Attermo taas oli sitä mieltä, että Thorengruppenin ylivoimaisuus tuhoaa ruotsalaisen salibandyn.

Thorengruppen on voittanut kaikki kauden 20 peliään.

Siriuksen maalivahti Matilda Östlund Visen löi lisää vettä myllyyn julkaisemalla maanantaina videon, jossa hän väittää Thorengruppenin pelaajan potkaisevan häntä.

”Kiva, että nostit tämän esiin! Pelaajamme ei potkaise sinua, vaan yrittää astua ylitsesi”, Kauppi korjasi Sirius-molaria.

Suomen maajoukkueen kapteeni Kauppi on tehoilla 26+17=43 Ruotsin liigan pistepörssin kuudes. Hänen kaksossiskonsa Oona on pistepörssin nelonen tehoin 27+18.

Veera Kauppi on valittu kolmesti maailman parhaaksi salibandypelaajaksi. Edellisen kerran Kauppi valittiin parhaaksi 2021.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut