Norjan ampumahiihtotähden ylivoima jatkui Oberhofin MM-kisoissa, suomalaisten toiveet nurin viimeisessä ammunnassa

Tero Seppälä taisteli jopa paikasta kymmenen parhaan joukossa, mutta viimeisen pystypaikan kaksi ohilaukausta pudottivat hänet 18:nneksi.

Norjan Johannes Thingnes Bö juhli ampumahiihdon MM-kultaa normaalimatkalla tiistaina.

14.2. 17:45

STT

Norjan Johannes Thingnes Bö jatkoi voittokulkuaan ampumahiihdon MM-kisoissa Saksan Oberhofissa. Kisojen neljännen mestaruutensa napannut Bö onnistui tänään muita paremmin miesten 20 kilometrin normaalimatkalla.

”Tänään oli fantastinen päivä kilpailla, alusta asti hauskaa. Tein vain lyhyen verryttelyn, etten olisi polttanut itseäni auringossa”, Bö naurahti uutistoimisto NTB:n mukaan maalissa.

Bö pystyi kahdesta ohilaukauksestaan huolimatta kukistamaan maanmiehensä Sturla Holm Lägreidin minuutilla ja 10 sekunnilla. Pronssin voitti Ruotsin Sebastian Samuelsson 0,4 sekuntia Lägreidiä hitaampana. Hopea- ja pronssimiehet selvisivät kisasta yhdellä sakolla.

Bö on voittanut Oberhofissa myös sekaviestin, pikakilpailun ja takaa-ajon. Hän lähestyy ampumahiihdon kaikkien aikojen mestaruusmäärässä maanmiestään Ole Einar Björndalenia, joka voitti urallaan 20 MM-kultaa. NTB:n mukaan Bö on voittanut vuodesta 2015 lähtien 16 maailmanmestaruutta.

Viimeinen pysty vei saumat yltää kärkikymmenikköön

Suomalaisittain kisassa oli toiveita kisojen ylivoimaisesti parhaista sijoituksista, mutta viimeinen pystypaikka oli hankala Tero Seppälälle ja Olli Hiidensalolle. Kumpikin ampui viimeisessä ammunnassa kaksi ohilaukausta, ja heidän sakkominuuttien saldonsa kasvoi kolmeen.

Normaalimatkalla jokainen ohilaukaus tarkoittaa minuutin lisäystä loppuaikaan, ei sakkokierrosta.

Seppälä jäi voittajan vauhdista noin neljä ja puoli minuuttia ja sijoittui 18:nneksi. Sijoitus on toistaiseksi suomalaisten paras Oberhofin MM-kisoista, sillä Seppälä ja Suvi Minkkinen olivat 24. sijoilla takaa-ajoissa.

”Oli hyviä elementtejä, ja tämä oli parempi kisa kuin esimerkiksi pikakisa”, Seppälä sanoi Ylen tv-haastattelussa ja myönsi väsyneensä raskaassa hiihdossa.

Hiidensalo ei valitellut lämmintä säätä, sillä olot pysyivät hyvinä.

”Pari huolimattomuusvirhettä, Hiidensalo kuvasi Ylelle työskentelyään ampumapaikalla ja arvioi, että yksi ohilaukaus meni väsymyksen piikkiin.”

Hän hävisi mestarille lähes kuusi minuuttia ja oli 30:s.

Tuomas Harjula oli kahdella sakolla 41:s ja Jaakko Ranta kolmella sakolla 52:s.

Suomalaismiesten pääkilpailu Oberhofin kisojen jatkuessa on ensi lauantain viesti. Sitä ennen torstaina kisataan parisekaviesti, ja MM-kisat päättyvät ensi sunnuntaina yhteislähtöihin. Suomalaismiehistä yhteislähtöön yltänee vain Seppälä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut