MM-kisoista tuttu Joel Naukkarinen siirtyy Tampereelle Takon Soutajiin

Joel Naukkarinen vaihtaa Nesteen Soutajat Takon Soutajiin.

Lääkäriksi opiskellut soutaja Joel Naukkarinen edustaa jatkossa Takon Soutajia.

14.2. 17:08

Aamulehti

Tamperelaisseura Takon Soutajat saa riveihinsä maajoukkuetason soutajan, kun 29-vuotias Joel Naukkarinen edustaa jatkossa Takon Soutajia.

Kuopiossa asuva Naukkarinen edusti aiemmin Nesteen Soutajia.

”Ikäni puolesta on nyt se aika, kun seuraavien muutaman vuoden kuluessa tulen ulosmittaamaan sen, mihin minulla on mahdollisuudet edetä. Olemme valmennustiimin kanssa huolella miettineet kaikkia kuviteltavissa olevia vaihtoehtoja kaikilla osa-alueilla ja arvioineet, että millaiset toimet voisivat olla edistämässä olympiaunelman saavuttamista”, Naukkarinen perustelee seuranvaihtoa tiedotteessa.

Naukkarinen edusti Suomea vuonna 2022 olympiasoudun MM-kisoissa miesten yksikössä ja voitti viime vuonna coastal-soudun MM-pronssia miesten beach sprintissä.

Olympiasoudun ja coastal-soudun lisäksi Naukkarinen on sisäsoudun nelinkertainen maailmanmestari ja voittanut eri soudun lajeissa reilusti yli sata SM-mitalia.

Naukkarinen hakee seuravaihdolla nousua uudelle tasolle.

”Tärkein syy on pyrkimys rikkoa tasannevaihetta. Niin kauan kun jatkaa kuten ennenkin, on vaikea saada uutta kehitystä. Seuran vaihto tarjoaa hyvän mahdollisuuden rakentaa pakettia ja tarkastella eri asioita uudelleen.”

Myös taloudellinen tilanne on yksi syy vaihtoon. Naukkarinen kertoo, että viime vuodesta jäi 20 000 euroa velkaa.

”Takon Soutajat pystyvät tukemaan soutu-uraani paremmin ja seuraavat vuodet ovat urani kannalta ne ratkaisevimmat. Haluan tehdä kaikkeni, ettei mitalit jäisi myöskään taloudellisten syiden takia voittamatta.”

Naukkarinen on valmistunut lääkäriksi ja opiskelee tohtoriohjelmassa Itä-Suomen yliopistossa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut