Rosima aloitti voitokkaasti uudessa kotimaassaan

Yli vuoden kilpailutauolta palannut Fiori ylsi voittoon Teivossa.

14.2. 21:08

Teivon Toto5-kierroksen avauskohteessa tiistaina nähtiin mielenkiintoinen debyytti, kun kotiradan valmentaja Markku Nieminen toi starttiviivalle aiemmin Saksassa kilpailleen 5-vuotiaan lämminveritamma Rosiman.

Ura uudessa kotimaassa alkoi heti voitokkaasti, vaikka hevosen edellinen startti oli syyskuulta. Kilpakumppaneiden alkumatkan ylivauhti nosti voitontoiveita entisestään, mutta ei tamman omaakaan suoritusta voi vähätellä.

”Hevonen teki hyvän tuloksen ja sai arvokasta kokemusta uuden kotimaansa kilpailuista. Loppusuoralla tamma vastaili omasta halustaan ja tuntui, että varaakin jäi”, Rosiman ohjastaja Santtu Raitala kehui.

Myös Toto5-pelaajat olivat hyvin jyvällä Rosiman kyvyistä. Se pelattiin selväksi suosikiksi 54 prosentilla.

Toto5-pelin ainoassa kylmäverilähdössä nähtiin niin ikään hieno tauolta paluu, kun Jukka Torvinen ohjasti hieman yli vuoden kilpailutauolta palanneen Fiorin ykköseksi. Loppusuoralla Santtu Raitalan ohjastama Heilis antoi tiukan vastuksen Torvisen ajokille, mutta Fiori piti pintansa maalikameran kuvan tarkastelun jälkeen.

”Hevonen näytti loppusuoralla voittajan päätään ja pystyi kääntämään kamppailun edukseen”, Jukka Torvinen kiitteli.

Toto5-kohteiden ulkopuolella ajetussa kylmäveristen kovimmassa koitoksessa vahvin oli Juha Utalan naruttelema Morison. 12-vuotiaaksi varttunut suomenhevosruuna on tehnyt kunnioitettavan uran tähän mennessä ja ponteva meno jatkuu edelleen.

”Ruuna on hieno kilpailija. Se yrittää aina loppuun saakka”, Juha Utala antoi tunnustusta veteraaniruunalle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut