Ruotsi jyräsi Suomen – Robert Leinon päätössekunnin maali jäi Leijonille laihaksi lohduksi

Suomi sijoittui Ruotsin EHT-turnauksessa toiseksi.

Suomen maalivahti Juha Jatkola torjui ottelussa 23 kertaa.

12.2. 20:59 | Päivitetty 12.2. 21:43

Malmö/Helsinki

Leijonien saldoksi jääkiekon Ruotsin EHT-turnauksesta jäi voittomaalikisassa tullut 6–5-voitto Sveitsistä, Tshekin murskaaminen 6–1 ja sunnuntain 1–3-tappio isäntämaalle.

Sunnuntain Ruotsi-ottelu jättää mietittävää Leijonille, sillä Suomi oli varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä vastustajaansa potkun perässä.

”Kotijoukkue oli tänään vähän parempi. Hyökkäämisemme jäi vähän piippuun etenkin kahdessa avauserässä. Ruotsi oli kiekollisessa pelissään vahva. Kolmas erä oli meiltä ihan hyvä”, Suomen päävalmentajana ollut Mikko Manner sanoi ja kehui erikseen Ruotsin ”dynaamisia puolustajia”.

Manner tuurasi Ruotsin EHT-turnauksessa Leijonien päävalmentajana Jukka Jalosta, joka toipuu polvileikkauksesta.

”Jokainen jätkä löi itsensä likoon, ei se ollut muuttunut mihinkään. Kahdessa ensimmäisessä pelissä olimme supertehokkaita”, Manner summasi turnausta viitaten Sveitsi- ja Tshekki-otteluiden maalitalkoisiin.

Manner sanoi, että joukkue teki hänen hyppäämisensä apuvalmentajan paikalta tilapäiseksi päävalmentajaksi ”helpoksi”.

”Jännä ja hieno viikko. Kun olimme Sveitsi-pelissä tappiolla 2–5, ajattelin, että oh my God, minäkö tämän pilasin”, Manner naurahti ja kertoi pelaajien hakeneen hänelle ottelun jälkeen voittokiekon.

Leino kavensi päätössekunnilla

Ruotsalaispelaajista Suomea kurittivat maaleillaan Theodor Lennström, Hardy Häman-Aktell ja Anton Bengtsson. Robert Leino laukoi Leijonien kavennusosuman ottelun päätössekunnilla. Leijonien maalilla Juha Jatkola keräsi 23 torjuntaa.

Ruotsi siirtyi avauserässä ylivoimalla johtoon, kun Lennströmin lyöntilaukaus painui verkon perukoille. Toisessa erässä Häman-Aktell tykitti 2–0-lukemat. Osumassa kiekko muutti suuntaa Suomen pelaajan mailasta. Samassa erässä Bengtsson viimeisteli maalin läheltä 3–0-osuman.

Leijonat näytti jäävän ilman maalia, kunnes Leino tälläsi kiekon Lars Johanssonin selän taakse Suomen pelatessa ilman maalivahtia. Molemmilta joukkueilta oli tuolloin mies jäähyllä.

Suomi sai ottelussa kiekon kolmesti Ruotsin maalin tolppaan, mutta muutoin Leijonien maalipaikat jäivät melko vähiin.

Discoveryn asiantuntija Ismo Lehkonen kertoi tv-lähetyksessä, että Leijonien joukkueessa on kiertänyt vatsatauti. Manner ei vahvistanut taudinkuvaa, mutta totesi, että ”äijiä on ollut kipeänä”.

Ruotsi juhli kotiturnauksessaan

Leijonat sijoittui turnauksessa Ruotsin takana toiseksi. Ruotsi voitti Suomen lisäksi Sveitsin ja hävisi Tshekille jatkoajalla. Tshekki oli turnauksen kolmas ja Sveitsi neljäs. Sunnuntain päätöspäivänä Tshekki voitti Sveitsin jatkoajalla 2–1. Suomi kohtasi Sveitsin Zürichissä ja Tshekin sekä Ruotsin Malmössä.

Ruotsin EHT-turnaus oli samalla valmistautumista ja pelaajien kokeilua kevään MM-kisoihin, jotka pelataan toukokuussa Tampereella ja Riiassa.

12.2.2023 kello 21.42: Juttua täydennetty.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut