Norjalaishirmun juhlat jatkuivat MM-ampumahiihdossa – Seppälä kohensi takaa-ajossa reilusti

Ranskaan MM-kulta naisten kisassa, Minkkinen 24:s.

Johannes Thingnes Bö ehti tuulettaa rauhassa takaa-ajon mestaruuttaan.

12.2. 21:09

Ampumahiihdon MM-kisoissa Saksassa Norjan Johannes Thingnes Bö otti takaa-ajon MM-kultaa ylivoimaisella tavalla. Maailmanmestaruus on Bölle jo kisojen kolmas ja uran 15:s, mutta ensimmäinen takaa-ajosta. Sturla Holm Lägreid toi Norjalle kaksoisvoiton. Ruotsin Sebastian Samuelsson vei MM-pronssin murtaen vahvan norjalaisrintaman, kun Tarjei Bö oli neljäs ja Vetle Sjåstad Christiansen viides.

Lauantain pikakisassa pettymään joutunut Tero Seppälä oli tyytyväisempää miestä, kun takaa-ajo oli taitettu. Seppälä lähti MM-takaa-ajoon sprintin 47. sijalta ja tuli maaliin 24:ntenä. Sunnuntain 12,5 kilometrin ja neljän ammunnan reitillä Seppälä oli kahdeksanneksi nopein, vaikka ampuikin neljä sakkoa.

”Huomattavasti ehjempi suoritus lauantain jälkeen ja eteenpäin mentiin. Päättäväinen ja sisukas mies oli ladulla. Sukset toimivat loistavasti ja mieskin tuntuu olevan hyvässä kunnossa. Sain ladulla tehtyä ohituksia ja nostettua sijoituksia. Harmi, kun lauantain jälkeen lähtöpaikka oli kaukana kärjestä. Tämän jälkeen voi paljon positiivisemmin mielin lähteä (tiistaiselle) normaalimatkalle”, Seppälä kertoi tiedotteessa.

Olli Hiidensalo pääsi takaa-ajoon 30. sijalta, mutta kisa mureni ammuntaan. Seitsemän ohi, niistä viisi pystypaikoilta.

”Yritin lähteä maltilla ja panostaa makuuammuntoihin. Siitä muutama sakko, eikä pystykään pysynyt yhtään kontrollissa. Kaikin puolin huono ja epäonnistunut suoritus”, Hiidensalo manaili.

Minkkinen kohensi 11 sijaa

Naisten takaa-ajokisastakin Suomelle irtosi 24:s sija, kun 35:ntenä matkaan lähtenyt Suvi Minkkinen napsi kiinni edellä lähteneitä. Minkkinen ampui molemmat makuupaikat puhtaasti, pystypaikoilta tuli yhteensä kolme sakkoa.

”Olen ihan tyytyväinen kokonaissuoritukseen, mutta vähän jättää hampaankoloon. Haastavat olosuhteet avaavat aina mahdollisuuksia, ja enemmänkin olisi ollut tarjolla. Mukavasti pystyin kuitenkin nousemaan sijoituksia, enkä voi siihen olla pettynyt”, Minkkinen kuvaili tiedotteessa.

MM-kultaa juhli hienosti sprintin 10. sijalta noussut Ranskan Julia Simon. Hopealle ylsi sprintin voittanut Saksan Denise Herrmann-Wick, ja pronssin nappasi Norjan Marte Olsbu Röiseland.

Naisten MM-koitokset jatkuvat keskiviikkona normaalimatkalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut