Harala juoksi toiseksi suuren surun keskellä – Blomqvist paransi roimasti nuorten Suomen ennätystä

Nathalie Blomqvist nousi PM-halleissa juoksemallaan 1 500 metrin ennätyksellä jo aikuisten kaikkien aikojen tilaston kolmanneksi. Santtu Heikkinen jäi kauas parhaasta vauhdistaan.

Lotta Harala juoksi viimeksi torstaina Tampereella, jossa hän otti selvän voiton pika-aidoissa.

12.2. 15:37

Aamulehti

21-vuotias Nathalie Blomqvist paransi 1 500 metrillä keskiviikkona tekemäänsä alle 23-vuotiaiden Suomen ennätystä kolmella sekunnilla Ruotsin Karlstadissa käynnissä olevissa yleisurheilun PM-halleissa. Ennätysaika kirjataan nyt lukemin 4.10,70. Aikuisten kaikkien aikojen tilastossa Blomqvist nousi vedollaan jo kolmanneksi. Edellä ovat vain arvokisakävijät Kristiina Mäki ja Sara Lappalainen (o.s. Kuivisto).

Pyrinnön Lotta Harala sijoittui pika-aidoissa toiseksi ajalla 8,09. Hänen kilpailuaan varjosti suuri suru, sillä Haralan isoäiti kuoli yllättäen lauantaina. ”Hän oli minun urheilu-urani suuri tuki ja fani. Aikamoinen työvoitto, että pystyin tuon juoksun juoksemaan”, Harala kommentoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Lempäälän Kisan Santtu Heikkinen ei pystynyt 1 500 metrillä huippuvauhtiinsa. Heikkinen oli kolmas tuloksella 3.44,21, joka on hänen toiseksi paras noteerauksensa hallissa.

Maalissa nuori juoksija oli pettynyt, sillä tavoitteena oli selvästi kovempi aika.

”Kevensin ehkä liikaa harjoittelua näitä kisoja varten, ja juoksuvire häipyi. Mutta toivottavasti tämä avasi paikkoja ensi keskiviikon Belgradin kilpailua varten”, Heikkinen kommentoi liiton tiedotteessa.

Hallikauden alussa Heikkinen on ollut kovassa ennätyskunnossa. Hän on tykittänyt ennätyksensä 800, 1 500 ja 3 000 metrillä. Päämatkallaan 1 500 metrillä hän juoksi reilu viikko sitten 22-vuotiaiden Suomen ennätyksen 3.40,75.

Seiväshyppääjä Urho Kujanpää sijoittui kolmanneksi tuloksella 526. ”Tuntui taas paremmalta. Juoksu on varmistumassa niin, että 550-560 on mahdollista. Juoksua on muutettu paljon, joten varmuuden saaminen kestää vielä hetken”, hän kertoi.

Kisan paras suomalainen oli toiseksi taivuttanut Juho Alasaari. Hän ylitti 551.

Lielahden Kipinän kuulantyöntäjä Arttu Korkeasalo pääsi lähelle tammikuussa syntynyttä ennätystään. Hän sijoittui kolmanneksi tuloksella 18,94.

LeKin Matias Mustonen hyppäsi korkeuskisassa hallikauden parhaansa 204 ja oli sillä kuudes.

PM-hallit on hieman Ruotsi-ottelun tyylinen pohjoismainen maaottelu, jossa Suomen lisäksi kilpailevat Ruotsi, Norja sekä Tanska ja Islanti yhteisjoukkueella.

Suomen naiset keräsivät 107,5 pistettä, mikä tiesi kolmatta sijaa. Naisten kisan voiton vei 163 pistettä haalinut Ruotsi. Norja oli toinen. Miesten kisassa Suomi jätti Ruotsin taakseen pisteellä. 126 pisteellään Suomi oli toinen. Norja vei ykkössijan 130,5 pisteellä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut