Tampereen Pyrintö palasi kovien hallikisojen järjestäjäksi – tavoite saada yhä suurempia tähtiä mukaan ja pitopaikaksi uusi halli tai Nokia-areena

Yleisurheilun Tampere Indoor Meeting kilpailtiin torstaina Tampereella. Jatkossa Pyrintö aikoo järjestää kansainvälisiä hallikisoja vuosittain.

Pyrinnön seiväshyppääjä Urho Kujanpää taivutti Tampereella torstaina tuloksen 538.

9.2. 21:59

Aamulehti

Tampereen Pyrintö hyppäsi 13 vuoden tauon jälkeen yleisurheilun kansainvälisten hallikisojen järjestäjäksi. Tampereella kilpailtiin Tähtien kisoissa vuosina 1996–2010. Nyt Pyrintö laittoi pystyyn Tampere Indoor Meetingin, joka on Kansainvälisen yleisurheiluliiton hallikiertueen osakilpailu.

Seuran toiminnanjohtaja Elisa Hakanen kertoo, että Euroopan yleisurheiluliitto on vuosien aikana toivonut Pyrinnön palaavan isojen hallikisojen järjestäjäksi. Nyt Pyrintö halusi lähteä mahdollistamaan hyvän kilpailusarjan järjestämistä Tampereella, kun suomalainen yleisurheilukin elää nousukauttaan.

Torstain kilpailu oli pronssitasoa, mikä tarkoittaa, että siitä oli jaossa hyvillä tuloksilla ja sijoituksilla mukavasti pisteitä arvokisarankingeihin. Pari tuntia kestäneisiin kisoihin osallistui noin sata urheilijaa, joista karkeasti puolet oli ulkomaalaisia. Suurin osa ulkomaalaiskilpailijoista saapui Euroopasta, mutta mukana oli myös pikajuoksijoita Japanista.

Lotta Harala (oikealla) voitti torstaina naisten 60 metrin aitakisan.

Jatkossa Pyrintö aikoo järjestää kansainvälisiä hallikisoja vuosittain. Silloin toiveena on saada kisa jo tammikuun lopulle, jolloin hallikausi on vasta käynnistymässä. Näin voisi olla mahdollista saada vielä nähtyä suurempia tähtiä mukaan. Esimerkiksi SE-aikoja paukuttelevan Reetta Hurskeen kalenteriin kotikisa olisi mahtunut, jos se olisi käyty aikaisemmin. ”Tiedämme, että nyt käydään kovia A-tason kisoja ympäri Eurooppaa. Tämä ei ole ihanteellisin ajankohta”, Hakanen arvioi.

Tänä vuonna Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen yleisurheiluhalli oli muussa käytössä toivottuna ajankohtana.

Tulevaisuudessa tavoitteena on kehittää tapahtuma A-tason kilpailuksi. Sen Hakanen haluaa nähdä uudessa yleisurheiluhallissa Tampereella.

”Ehkä siinä välissä voimme käydä vaikka siellä Nokia-areenalla”, hän vinkkaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut