Rajusti kaatunut Jenny Rautionaho, 26, pääsi pois sairaalasta – Kohtasi ikävän yllätyksen sairaalassa Saksassa

Mäkihyppääjä Jenny Rautionaho pääsi pois sairaalasta Saksassa. Hän kaatui pahannäköisesti kilpailussa sunnuntaina.

Jenny Rautionahoa hoidettiin kaatumisen jälkeen.

8.2. 16:44

Rajusti Saksan Willingenissä sunnuntaina kaatunut Jenny Rautionaho, 26, pääsi keskiviikkona iltapäivällä pois saksalaisesta sairaalasta. Hän kertoo selvinneensä onnettomuudesta kohtuullisen lievin vammoin.

”Lievä aivotärähdys ja ruhjeita kasvoissa sekä siellä täällä. Sen verran voin kertoa, että korvan takaa vähän liimattiin vekkejä kiinni. Sen enempää en tahdo vammojani eritellä”, sairaalasta juuri hotellille ehättänyt Rautionaho sanoo.

”Vointini on ihan hyvä. Nyt mennään päivä kerrallaan ja lääkäreiden ohjeiden mukaan. Ainakin kaksi seuraavaa maailmancupin viikonloppua jäävät väliin.”

Rautionahon kaatuminen oli pelottavan näköinen. Kilpailu oli pitkään keskeytyneenä, kun suomalaista hoidettiin mäkimontun pohjalla. Lopulta lääkintähenkilökunta kantoi Rautionahon pois paikalta, ja hänet kuljetettiin sairaalaan.

”Muistan tilanteesta kaiken. Tulin ihan hyvin alas, mutta sukset ilmeisesti klikkasivat yhteen. En ehtinyt edes reagoida, kun olin jo menossa maahan”, Rautionaho kertoo.

”Ilmat lähtivät pihalle. Kyllä siinä vähän säikähti.”

Jenny Rautionahon vointi on menossa parempaan päin.

Rautionaho kuljetettiin kisapaikalta saksalaiseen sairaalaan, jossa hän kohtasi ikävän yllätyksen.

”Sairaala oli ihan hyvä, mutta yhteys oli umpisurkea. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä puhelin ei toiminut lainkaan. Ei ollut kenttää, enkä saanut mitään yhteyttä kehenkään”, Rautionaho sanoo.

”Sitten minut siirrettiin toiseen huoneeseen, jossa kenttää oli yksi tolppa ja puhelin toimi hetkellisesti. Onneksi valmentajani hoiti tiedotuksen hyvin.”

Sairaalassa ei myöskään tarjottu urheilijalle erityisen ravitsevaa ruokaa.

”Ihan syötävän makuista, mutta olen tottunut hieman runsaampaan päivälliseen. Pari leipää oli vähän ankea päivällinen”, Rautionaho tuumaa.

”Oli mukavaa päästä pois sairaalasta, koska eihän se mikään mieleinen paikka ole.”

Lääkintämiehet riensivät Rautionahon avuksi.

Suomalaishyppääjä sai aikansa kulumaan tabletin avulla.

”Lataan aina matkoille sarjoja. Niitä oli vielä muutamia katsottavana. Lisäksi pelailin tabletilla”, Rautionaho kertoo.

Rautionahon lähipäivien ja lähituntienkin ohjelma oli vielä haastatteluhetkellä täysin auki.

”En ole vielä ehtinyt suunnitella. Pikkuhiljaa pakkailen kamoja ja katson”, mihin suuntaan liikun.

Rautionahon kaatuma hyppy kantoi 128,5 metriä. Yleisradion lajiasiantuntija Petter Kukkonen analysoi ikävää tapausta tuoreeltaan Urheilustudiossa sunnuntaina.

”Tosi hienon näköinen hyppy, jossa on kaikki kunnossa. Alastulossa sukset kanttaavat ja lyövät yhteen ja urheilija siitä nutulleen. Ei periaatteessa näytä kauhean vaaralliselta, mutta tuossa on 120 kilometriä tunnissa nopeutta. Lyöt vaikka polven tai pään rinteeseen, siitä voi aiheutua vakaviakin juttuja, Kukkonen sanoi ja arvioi, että alastulorinne näytti jäiseltä ja epätasaiselta.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut