OrPo oli kohtelias vieras LiigaPlokin juhlaillassa –Kukkakimpun lisäksi OrPo lahjoitti ylimääräisen sarjapisteen

OrPo heräsi pelaamaan sarjapisteistä kahden erän jälkeen naisten lentopalloliigassa.

OrPon passari Taija Kaukoranta ei keksinyt voiton avaimia keskiviikon ottelussa. Kuva alkukauden Kuusamo-kotipelistä.

8.2. 21:15

Aamulehti

Oriveden Ponnistuksen vierailusta Pihtiputaalle naisten lentopalloliigassa tuli keskiviikkona juhlapelin arvoinen otatus. OrPo oli lopulta kohtelias juhlavieras, kun LiigaPloki voitti 3–2 (25–20, 25–19, 23–25, 16–25, 16–14).

LiigaPlokille ottelu oli 500:s lentopallon naisten pääsarjan runkosarjassa. Ennen ottelua OrPon pelaajat Emilia Putkisaari ja Taija Kaukoranta ojensivat kotijoukkueelle kukkakimpun ja OrPo antoi vielä yhden lisäpisteen tiukan viidennen erän lopuksi.

OrPo oli sopiva vieras Plokin juhlaotteluun, sillä orivesiläisseura on pelannut pisimpään pääsarjaa nykyisistä naisten liigajoukkueista.

Molemmat pääsivät otteluun ilman Suomen cupin rasituksia. OrPon valmistautuminen ei ollut kuitenkaan onnistunut kahden avauserän perusteella.

Plokin tähtipelaaja Dariana Hollingsworth loukkaantui jo kolmannessa pallossa. Sarjan pistepörssin seiskan poissaolo ei liiemmin haitannut, kun LiigaPloki jyräsi kaksi avauserää heikosti pelanneen OrPon yli. Ykköstähti oli pistepörssin viidentenä ollut yleispelaaja Kristin Lux, joka teki komeat 28 pistettä, joista 17 kahteen avauserään.

Pitkällä erätauolla pelin henki kuitenkin muuttui täysin. OrPo vei kaksi seuraavaa erää nimiinsä ja olisi voinut viedä myös viidennen. OrPon hakkuri Darja Butkevytš nousi isoon rooliin ja teki 23 pistettä. Kesken pelin keskitorjujaksi tullut Liisa Rinta-Tassi teki hyvät tehot 9/+6, samoin yleispelaaja Ada Aronen 16/+8.

”Tuntuu kuin emme olisi pelanneet olleenkaan kahdessa avauserässä. Heräsimme pitkän tauon jälkeen. LiigaPloki oli lopussa tarkempi ja sai tärkeät torjunnat lopussa”, OrPon päävalmentaja Andrea Carasi tiivisti ottelun.

Voitto OrPosta oli harvinaista herkkua LiigaPlokille, edellinen liigavoitto oli vuodelta 2019. Tappion myötä OrPo jatkaa neljänteä, viitospaikan Kuusamo karkasi viiden pisteen päähän. OrPon kausi jatkuu lauantaina todella tärkeällä kotipelillä Kuusamon Pallo-Karhuja vastaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut