Kangasala löysi nopeasti keinot Hämeenlinnan torjujien ohittamiseen – Voimasuhteet muuttuivat neljässä päivässä

Kangasala pehmitti cup-voittajan suoraan kolmessa erässä ja otti pikaisen revanssin.

LP Kangasalan tähtilibero Tiiamari Sievänen pelaa tällä hetkellä paremmin kuin koskaan.

8.2. 21:57

LP Kangasala löysi neljässä päivässä reseptin Hämeenlinnan Lentopallokerhon kaatamiseen.

Hämeenlinna tyrmäsi Kangasalan lauantaisessa cup-finaalissa peräti 22 torjunnalla, mutta keskiviikkoillan pikauusinnassa Giovanni Torchion luotsaama joukkue otti vain kaksi koppia.

Todellakin – vain kaksi.

Tämä vaikutti ratkaisevasti ottelun kulkuun. Kangasala otti tyylikkään 3–0 (25–22, 25–20, 25–21) -liigavoiton ja kuittasi cup-tappionsa nopeasti.

”Tottakai lähtökohta oli molemmille joukkueille vaikea raskaan cup-viikonlopun jälkeen. Me saimme mielen ja kropan paremmin hommiin”, Kangasalan valmentaja Arttu Keränen iloitsi.

Kangasala muokkasi hyökkäyspeliänsä ja onnistui tässä erinomaisesti.

”Tytöt noudattivat taktiikkaa erittäin kypsästi. Käytimme torjunnan käsiä hyväksemme tämän tästä ja viljelimme paljon peippejä. Pelaajille pitää antaa iso kiitos, kun he omaksuivat näin nopeasti uudet asiat”, Keränen kiitteli.

Lyhyellä katsannolla voidaan todeta, että Hämeenlinnalla oli viikonloppuna kaikki tähdet kohdallaan. Toki joukkue on vaarallinen myös liigakevättä ajatellen, mutta loistava finaali ei kertonut koko totuutta.

”Hienosta voitosta huolimatta peliin jäi paljon parantamisen varaa. Syöttöpeli oli tosi huonoa. Teimme älyttömän määrän virheitä. Onneksi ne eivät kostautuneet”, Keränen huokaisi.

Hämeenlinna sai peräti 16 pistettä Kangasalan epäonnistuneista aloituksista.

Kangasalan avausseitsikko muotoutui pitkälti cup-viikonlopun aikana. Käsitys vahvistui keskiviikon liigapelissä.

Huippulupaukset Iida Pöllänen (17/+11) ja Neea-Maria Joki (16/+12) ovat nousseet nopeasti ratkaisurooleihin, mutta Kangasalan joukkueen sielu ja sydän löytyy takakentältä.

Kokenut libero Tiiamari Sievänen pelaa elämänsä parasta lentopalloa. Hihapeli hipoo täydellisyyyttä – ja väliin tulee aivan uskomattomia puolustuksia.

”Tintti on kaikilla mittareilla aika ylivoimainen omalla tontillaan”, Keränen suitsutti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut