Näin päävalmentaja perusteli MM-hiihdon valintojaan: ”Ainahan ne viimeiset paikat ovat vaikeimpia”

Hiihdon MM-kisat järjestetään Slovenian Planicassa 22.2.–5.3.

Teemu Pasanen on hiihtomaajoukkueen päävalmentaja.

7.2. 12:41

Suomi lähtee Planican MM-hiihtoihin 17 urheilijan joukkueella, ja mukana on myös nuorten MM-kisoissa mestaruuden ja hopean voittanut 19-vuotias Niko Anttola.

Hiihtoliiton julkistamassa MM-joukkueessa on kymmenen miestä ja seitsemän naista.

Suomen ykköstoivot Sloveniassa 22. helmikuuta–5. maaliskuuta kilpailtavissa MM-hiihdoissa ovat tutut eli Iivo Niskanen, Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski.

Lue lisää: Tässä Suomen joukkue MM-hiihtoihin – nuorten maailmanmestari on mukana

Katri Lylynperä ei mahtunut MM-joukkueeseen. Miehistä ehkä nimekkäin rannalle jäänyt on maajoukkueen vakiryhmään pitkään kuulunut Markus Vuorela. Hän sekä Lylynperä olivat päävalmentaja Teemu Pasasen mukaan viimeiset kisakoneesta pudonneet.

”Valinnat olivat loppujen lopuksi aika selkeät, kun selvisi, mitä matkoja kullekin tulisi kisoissa. Ainahan ne viimeiset paikat ovat vaikeimpia, ja Markus ja Katri jäivät ensimmäisinä ulos. Katsottiin, etteivät ihan tulokset tällä kaudella riittäneet [matkoja kisoissa hiihtävien] neljän joukkoon”, Pasanen kertoi.

Lue lisää: Nyt puhuu Suomen MM-koneesta tylysti ulos sysätty hiihtäjä – ”En lähtenyt pelaamaan pelejä”

Katri Lylynperä jäi viimeisenä ulos Suomen MM-hiihtojoukkueesta. Kuva Tampereen SM-viesteistä.

Paljon ensikertalaisia

Suomella on MM-ensikertalaisia runsaasti: miehistä Anttolan ohella Ahonen, Lindholm, Moilanen ja Ruuskanen ja naisista Kähärä.

”Aina positiivista, että uutta mukana. Aika hyvin tosiaan on nuoria mukana, kokeilemassa MM-tasoa”, Pasanen sanoi.

Suomalaisen hiihdon suurlupaukseksi tituleerattu Anttola on Planicassa harvinaisuus: edellisen kerran häntä nuorempi suomalaismies arvokisaladulla nähtiin Innsbruckin olympialaisissa 1976, jolloin Risto Kiiskinen oli mukana 19-vuotiaana.

Anttola täyttää 20 vuotta ensi viikolla.

”Niko on hiihtänyt todella hyvän kauden. Rukalla kauden avauksessa maailmancupin pisteille, ja SM-kisossa sekä nuorten MM:ssä kovat hiihdot. Hän hiihtää Planicassa 15 kilometrin vapaan kisan. Kokemusta tulee, eikä niin hirveitä menestyspaineita päällä”, Pasanen totesi nuoresta torniolaisesta.

Kaksi vuotta sitten Oberstdorfin MM-kisoissa Suomen saldoksi jäi Hakolan ja Mäen parisprinttihopea ja naisten viestipronssi. Pekingin olympialaduilla viime talvena ropisi sitten viisi mitalia, kirkkaimpana Iivo Niskasen 15 kilometrin perinteisen kulta.

”Pekingissä onnistuttiin hyvin, ja mahdollisuuksia on nytkin usealla matkalla. Helpolla ei mitaleita tule, mutta niistä taistelemaan lähdetään”, Pasanen päätti.

Valinnat

Suomen maasto­hiihtojoukkue Planicassa

Naiset:

Krista Pärmäkoski

Kerttu Niskanen

Johanna Matintalo

Jasmi Joensuu

Anne Kyllönen

Eveliina Piippo

Jasmin Kähärä

Miehet:

Iivo Niskanen

Perttu Hyvärinen

Joni Mäki

Lauri Vuorinen

Niilo Moilanen

Remi Lindholm

Niko Anttola

Ville Ahonen

Arsi Ruuskanen

Ristomatti Hakola

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut