Nokian KrP:lle järkyttävä sulaminen: Happee teki tasoituksen ja voittomaalin kolmen viimeisen sekunnin aikana – katso video

Happee päätti Nokian KrP:n yhdeksän ottelun voittoputken miesten salibandyliigassa dramaattisten vaiheiden jälkeen maalein 6–5.

28.2. 21:39 | Päivitetty 28.2. 22:18

Nokian KrP:n ja Jyväskylän Happeen miesten salibandyliigan ottelu sai todella dramaattisen päätöksen tiistaina Raholan liikuntakeskuksessa.

Osa kotijoukkueen kannattajista valmistautui jo tuulettamaan voittoa, kun peliaikaa oli jäljellä viisi sekuntia.

Happee iski kuitenkin ilman maalivahtia pelatessaan 5–5-tasoituksen vain kolme sekuntia (59.57) ennen loppua ja vielä 6–5-voittomaalin laukauksella heti keskialoituksen jälkeen juuri ennen summerin soimista (59.59).

”Katkerammin ei voi enää hävitä. Kaksi maalia kahden sekunnin välein omiin. Molemmat seurausta huonosta laukausten peittämisestä”, kaksi maalia tehnyt KrP:n Joonatan Kovanen huokasi pettyneenä.

Kovanen ylitti maaliensa ansiosta ensimmäistä kertaa runkosarjassa 40 tehopistettä – 25+16=41.

Happeen voitto maalein 6–5 (1–1, 2–0, 3–4) tietää sitä, että runkosarjan voitosta tulee kaikkien aikojen kovin taistelu.

Minimaaliset erot

Kun kolme kierrosta on pelaamatta, pistetilanne sarjataulukossa on kutkuttava: Classic 69 pistettä, KrP 68, TPS 68, Happee 68.

”Kaikki on vielä omissa käsissämme. Kolme voittoa, niin uskon sen riittävän runkosarjan voittoon”, Kovanen valoi uskoa tulevaan.

Vastustajat viime peleissä ovat kovinta mahdollista luokkaa: vieraissa sarjakolmonen TPS (5.3.) ja ykkönen Classic (11.3.) sekä kotona vitonen Oilers (7.3.).

KrP:n peli on vuodenvaihteen jälkeen ollut vakuuttavaa. Ennen Happee-tappiota alla oli peräti yhdeksän ottelun voittoputki. Joukkue on tehnyt eniten maaleja sarjassa ja ollut tehokkain ylivoimalla.

Happeeta vastaan peli kaatui lopun puolustusvirheisiin.

”Avauserässä oli playoff-tason taistelua. Toisessa annoimme turhia maaleja vastustajalle. Päätöserä oli tosi vahvaa tekemistä reilut 19 minuuttia, mutta sitten järkyttävä sulaminen aivan lopussa”, Kovanen summasi.

Tärkeä opetus

Hetken tappiontuskaa puhallettuaan Kovanen löysi ottelusta tärkeän pointin kevään pudotuspelejä ajatellen.

”Tämä oli hyvä opetus ja muistutus koko joukkueellemme, ettei hetkeksikään voi herpaantua. Jokainen tilanne pitää pelata loppuun saakka tai voi käydä tosi tylysti”, Kovanen sanoi.

Kovasen ohella ottelussa mainittaviin merkkipaaluihin KrP:stä ylsivät 200 (112+88) tehopisteensä salibandyliigassa tehnyt puolustaja Morics Krumins ja ensimmäistä kertaa yhdellä kaudella runkosarjassa 60 tehopisteeseen yltänyt hyökkääjä Mikko Laakso (29+31).

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut