Emil Ruusuvuori intoutui vuoden parhaimpaansa ja kehui koti­yleisöä: ”Ihan älytön vaikutus”

Suomi otti 1–0-johdon Argentiinaa vastaan Espoossa pelattavassa Davis Cupin ottelussa. Argentiina tasoitti voitot toisessa ottelussa.

Emil Ruusuvuori tuuletti otteluvoittoa kotiyleisön edessä Espoossa.

4.2. 20:00 | Päivitetty 4.2. 21:18

Espoo

Emil Ruusuvuori aloitti tenniksen Davis Cupin juuri niin kuin pitikin. Hän hoiteli Argentiinan kakkospelaajan Pedro Cachínin täydessä Metro-areenassa 7–5, 6–3.

Jännitys tuntui toisen erän puolivälissä, kun Ruusuvuori menetti 4–1-johdon, mutta vain hetkeksi. Hukatun syöttövuoronsa hän kuittasi seuraavassa käänteessä.

Lievän notkahduksen aikana Ruusuvuori hävisi yhdeksän pistettä peräkkäin.

”Yhdeksän pistettä on liikaa, mutta näin tenniksessä tapahtuu välillä”, Ruusuvuori sanoi.

Ruusuvuoren oli helppo pelata meluavan ja estottomasti ääntä pitävän yleisön edessä. Kannustus oli kotijoukkueelle sopivan yksipuolista, ja mukaansa tempaavaa.

”Yleisesti ottaen tosi hyvä fiilis. Pystyin noudattamaan pelisuunnitelmaani ja pelasin ehdottomasti parhaan matsini tänä vuonna.”

Australian-kiertue alkuvuonna meni Ruusuvuorelta vähän sivuun, eikä voittoja tai menestystä kertynyt. Niiden otteluiden perusteella Ruusuvuori oli vähän epävarma omasta pelivireestään, vaikka saikin peliään raiteilleen Australian avoimien viimeiseksi jääneessä ottelussa Andrei Rublevia vastaan.

Ottelun viimeinen syöttövuoro kuvasi parhaiten Ruusuvuoren päättäväisyyttä. Hän pudotteli ykkössyöttöjä ruutuun. Cachín ei päässyt mihinkään palloon kunnolla käsiksi, ja peli päättyi pitkäksi menneeseen kämmenvastaukseen.

Metro-areena oli lauantaina lähes viimeistä paikkaa myöten täynnä. Hyvin harvinainen tilanne suomalaisessa tenniksessä.

”Sillä on ihan älytön vaikutus”, Ruusuvuori kehui, vaikka mainitsikin, että iso yleisö tuo vähän lisää paineita ennen ottelua.

”Hyvä energia oli itselläni.”

Espooseen on rakennettu uusi kenttäpinnoite, jota Ruusuvuori piti itselleen sopivana, vaikka syöttövuoroissa matala pomppu vähän yllättikin.

”Todella vaikea tuollaisella alustalla on puolustaa. Hän teki virheitä, kun sain hänet liikkeelle. Silloin tuli kiire”, Ruusuvuori analysoi.

Ruusuvuoren voitolla Suomi siirtyi 1–0-johtoon ja otti ensimmäisen kiinnityksen kohti MM-lopputurnausta.

Maaottelussa vaaditaan kolme otteluvoittoa, ja ensimmäinen tuli vakuuttavasti.

Otto Virtanen pelasi lauantaina toisessa kaksinpelissä. Tiukka ottelu päättyi Argentiinan ATP-sijalla 31 olevan Francisco Cerundolon voittoon 6–3, 3–6, 7–6.

Voitot ovat siis 1–1 avauspäivän jälkeen.

Päivitetty 4.2.2023 kello 21.18 Otto Virtasen ottelun tulos.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut