Vääränvärisen mitalin taustalta löytyi myös auringonpaistetta – Kangasalan lyöjien kärsivällisyys petti cup-finaalin ratkaisuhetkillä

Hämeenlinnan Lentopallokerho nousi liigan kahdeksannelta sijalta sensaatiomaisesti cup-voittajaksi.

LP Kangasala koki karvaan pettymyksen Suomen cupin finaalissa, minkä huomaa myös Nea Luntamosta.

4.2. 21:52

LP Kangasalan naislentopalloilijoita luotsaava Arttu Keränen säilytti tyyneytensä katkerasti päättyneen Suomen cupin finaalin jälkeen. Keränen seurasi sivusilmällä toisella puolella verkkoa ilakoineen Hämeenlinnan Lentopallon voittoseremonioita ja tarttui toisella kädellänsä kaulassa roikkuneeseen mitaliin.

”Vaikka tämä on vääränvärinen mitali, niin siitä voi löytää vähän auringonpaistettakin”, Keränen tokaisi.

Valmentaja viittasi Kangasalan vuodenvaihteen jälkeisiin peleihin. Joukkoon mahtui useita vaatimattomia esityksiä – tuoreimpana viime sunnuntain Pirkanmaan derby Oriveden Ponnistusta vastaan. Siihen peilaten Kangasala teki valtavan muutoksen vajaassa viikossa.

”Kerroin tytöille juuri tämän viestin. Tappioon pitää olla aina pettynyt, mutta suoritukseen voi olla sinänsä tyytyväinen.”

Kangasalan valmennusjohto rakensi lyhyessä ajassa parhaaksi katsomansa seitsikon. Se toimi cup-huipennuksessa muuten mainiosti, mutta yleispelaajien tonteilla oli vielä eloa.

Ennakkoluuloton Iida Pöllänen pysyi kentällä valtaosan ottelusta, mutta Roosa Heikkiniemi ja Viivi Pyhäjärvi huilasivat vuorotellen. Muutoksilla haettiin uutta vaihdetta ennen kaikkea verkolle, mutta kummastakaan ei kuoriutunut vielä ratkaisijaa. Myös Pöllänen tuskaili ajoittain hyökkäyspelinsä kanssa, kuten seitsemästä torjuntaan lyönnistä ja viidestä suorasta virheestä voi päätellä.

”Meidän ratkaisuihin ei löytynyt vielä vaadittavaa kovuutta eikä kärsivällisyyttä. Hyökkääminen meni välillä räiskimiseksi. Mutta kun katsoo kentällä olleita, niin nyt jos koska sanonta kuin olisi laittanut rahaa pankkiin pitää paikkansa”, Keränen summasi.

Kärsimättömyys näkyy selkeimmin Hämeenlinnan torjuntatilastosta. Kangasalan hyökkääjät pysähtyivät käsimuuriin peräti 22 kertaa. Siinä oli tiivistetysti koko kamppailun ratkaisu.

Hämeenlinna todisti suuruutensa viikonlopun aikana.

Kangasalan valmentaja Arttu Keränen säilytti tyyneytensä katkerasti päättyneen cupin finaalin jälkeen.

Kangasala koki cup-finaalissa saman kohtalon kuin vuosi sitten. Silloin Kaupissa juhli Kuusamon Pallo-Karhut. ”Harmittaa. Mutta paljon enemmän harmittaisi, jos kausi olisi päättynyt tähän”, Keränen tuumi.

Väliin mahtui vielä viime kevään liigapainajainen. Silloin Kangasala taipui Kuusamolle seitsemänteen peliin venyneessä finaalisarjassa. ”Nämä hopeamitalit alkavat kyllästyttää jo”, libero Tiiamari Sievänen myönsi.

Sievänen löi taas kerran koko kroppansa ja sielunsa peliin. Hän nosti aloitukset erehtymättömästi ja kaivoi kentän pinnasta valtavan määrän palloja ylös. Usein näytti siltä, että hän ehtii joka paikkaan.

Kuudennen Suomen cupin voittonsa kaapannut Hämeenlinna on tämän kauden kummajainen.

Giovanni Torchion luotsaama ryhmä on liigataulukossa vasta kahdeksantena – eli juuri ja juuri pudotuspeliviivan yläpuolella. Mikään joukkue ei ole noussut Suomen cupin voittoon näin alhaalta. Ei ainakaan modernina aikana.

Hämeenlinna todisti suuruutensa viikonlopun aikana. Se nousi perjantaisessa välierässä kahden tappioerän takaa 3–2-voittoon liigajohtaja Puijo Wollysta.

Henkinen lujuus tuli vahvasti esiin myös finaalissa. Hämeenlinna käänsi 12-tappioaseman edukseen ja oli sitä kovempi mitä pidemmälle ottelu eteni.

MITÄ TAPAHTUI?

Madsen onnistui kaikessa

Virheetön peli: Hämeenlinnan maajoukkuesentteri Michaela Madsen pelasi täydellisen ottelun. Hän kokosi saldon 15/+15 – eikä tehnyt yhtään tilastoitua virhettä millään osa-alueella. Kruunuksi tuli peräti seitsemän torjuntaa.

Yleisöä: 732.

Entä nyt? Kangasala ja Hämeenlinna ottavat heti keskiviikkona pikauusinnan Pitkäjärvellä. Silloin taistellaan liigapisteistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut