KrP:n maalivahti Miro Tuomala teki upean paluun pelikentille – Torjui erikoisella tavalla voiton kärkipelissä

KrP voitti sarjakärki TPS:n vieraskentällä miesten salibandyliigassa.

Nokian KrP:n maalivahti Miro Tuomala nousi sankariksi TPS-voitossa rangaistuslaukauskilpailussa. Kuva huhtikuulta 2022.

3.2. 21:05

Aamulehti

Nokian KrP otti Turun perjantai-illassa todella ison voiton miesten salibandyliigassa: se onnistui lyömään sarjakärki TPS:n vieraskentällä maalein 6–5 (2–1, 0–2, 3–2) voittomaalikisan jälkeen. KrP voitti voittomaalikisan 5–4.

KrP:n sankariksi nousi kuin tyhjästä kentille palannut maalivahti Miro Tuomala. Pitkään selkävaivoista kärsinyt Tuomala palasi kokoonpanoon edellispelissä ja oli penkillä myös perjantaina aina voittomaalikilpailuun asti.

Hän asteli Miki Saarisen paikalle tolppien väliin toisen laukojan kohdalla. Tuomala teki ratkaisevan torjunnan viidennessä parissa, kun hän pysäytti kädellään Jaakko Hautamäen yrityksen. Torjunta oli voittomaalikisan ainoa. Sen jälkeen Joonatan Kovanen upotti KrP:n viidennen laukauksen sisään ja nokialaisryhmä juhli isoa vierasvoittoa.

Ottelun asetelma oli selvä: nokialaisten sarjan tehokkain hyökkäys vastaan turkulaisten pitävin puolustus.

KrP ei pystynyt edellisotteluiden tapaisiin maalijuhliin, mutta viisi maalia TPS-verkkoon oli kova suoritus ja jatkoa alkuvuoden vahvalla hyökkäyspelaamiselle. Laajuuttaa kuvastaa, että jokaisen maalin teki eri pelaaja.

KrP oli kiinni täydessä kolmessa pisteessä, sillä kolmannen erän alun kaksi nopeaa maalia veivät vierailijat 5–3-johtoon. TPS:n Peteris Trekse osui kuitenkin kahdesti, kun TPS pelasi ilman maalivahtia ja peli venyi jatkoille.

KrP:n rangaistuslaukaukset olivat loistavia, myös TPS teki laatutyötä yhtä Tuomalan torjuntaa lukuun ottamatta. Kauden aiempikin kohtaaminen venyi samaan vaiheeseen, silloin voiton vei TPS.

Voitolla sarjakolmonen KrP nousi pisteen päähän kakkosesta Classicista ja neljän pisteen päähän TPS:stä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut