Läheltä piti – OrPo teki kaikkensa murtaakseen Kuusamon kotitaian, mutta mestarin pää pysyi kylmänä

Hallitseva Suomen mestari on voittanut tällä kaudella kaikki kotiottelunsa, eikä OrPo pystynyt sitä muuttamaan lentopalloliigassa.

Ei riittänyt. OrPon italialaisluotsi Andrea Carasi oli harmissaan hukatusta tilaisuudesta.

3.2. 21:19

Pirkanmaan derbyssä loistanut Oriveden Ponnistus ammensi lisää voimaa hienosta esityksestä ja lähti päättäväisesti Kuusamon Pallo-Karhujen kaatoon, mutta Suomen mestarin pää pysyi kylmänä nälkäisen vieraan puristuksessa naisten lentopalloliigassa.

PaKa selviytyi kovasta haasteesta rimaa hipoen 3–0 (27–25, 26–24, 25–21) ja piti kotikenttänsä edelleen koskemattomana.

OrPosta tutun Sotiris Gkotsisin luotsaama joukkue on voittanut tällä kaudella kaikki yksitoista liigaottelua Kuusamossa.

Nyt kevään jokerikortiksi noussut OrPo horjutti kotijoukkuetta kaikissa erissä. Orivesiläisjoukkue johti avauserää parhaimmillaan neljällä pisteellä, toista erää lupaavasti 22–20 ja kolmatta erää makoisasti 21–19, mutta ei kun ei. Vielä ei ollut sadonkorjuun aika.

”Olemme hukanneet matkan varrella liikaa pisteitä. Voisimme olla sarjassa kakkosena”, OrPon valmentaja Andrea Carasi harmitteli.

Ukrainalaishakkuri Darja Butkevytš sai paljon palloja ja kirjasi hornankattilassa kunnioitettavat lukemat 15/+10.

”Ei lohduta, koska hävisimme. Olen osa joukkuetta – ja haluan voittaa aina. Olisi pitänyt tehdä kaikki hiukan paremmin”, Butkevytš totesi.

Butkevytšin virkasisko Breana Runnels oli vielä astetta kovempi: 18/+13.

PaKa on ollut tämän kauden kummajainen – loistava kotona, surkea Kuusamon ulkopuolella.

Vierassaldo on lohduton: vain yksi voitto kymmenestä ottelusta – ja sekin Arctic Volleyta vastaan puolitutussa Lapin urheiluopistossa.

Matkaotteluiden kirous muodostui PaKan kohtaloksi myös Suomen cupissa. Lopputurnauspaikka jäi haaveeksi kuusamolaisjoukkueen taivuttua 2–3-vierastappioon LP-Vampulaa vastaan. PaKalla oli jo yksi ottelupallo kolmannessa erässä.

OrPon liigataival jatkuu keskiviikkona Pihtiputaalla LiigaPlokin vieraana.

Ottelun voi katsoa tallenteelta osoitteessa aamulehti.fi/live.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut