Suomeen mäkikultaa nuorten MM-hiihdoissa

Vilho Palosaari nosti Suomen mäkihypyn kultakantaan ensimmäistä kertaa 18 vuoteen.

Vilho Palosaari hyppäsi Suomelle harvinaisen mäkihypyn nuorten maailmanmestaruuden. Edellisestä mäkihypyn nuorten MM-kullasta on jo 18 vuotta.

3.2. 8:13

Aamulehti

Suomen Vilho Palosaari on voittanut mäkihypyn nuorten maailmanmestaruuden Kanadan Whistlerissä pidetyissä nuorten MM-kisoissa.

Palosaari oli varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa käydyssä kilpailussa ykkönen niukalla 0,6 pisteen erolla Itävallan Jonas Schusteriin. Palosaaren hypyt kantoivat 98 ja 95 metriä. Palosaari johti kilpailua jo ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Palosaaren maailmanmestaruus on aikamoinen harvinaisuus, sillä suomalaishyppääjä on yltänyt samaan saavutukseen viimeksi 18 vuotta sitten, kun 17-vuotias Joonas Ikonen liiteli MM-kultaan Rovaniemen kisoissa 2005.

Seitsemäs mitali

Suomella on nyt hiihtäjä Niko Anttolan ja Palosaaren MM-kultamitalien jälkeen Whistlerin kisoista yhteensä seitsemän mitalia. Anttolan kahden mitalin lisäksi Eevi-Inkeri Tossavainen toi MM-kultaa alle 20-vuotiaiden sprintistä ja MM-pronssia saman ikäluokan naisten 20 kilometrin perinteisen tavan yhteislähtökisasta. Lisäksi Jasmin Kähärä voitti kultaa alle 23-vuotiaiden sprintissä ja Eero Rantala pronssia alle 20-vuotiaiden sprintissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut