Jääkiekon MM-kisojen lipunmyynti yksittäisiin otteluihin alkaa tiistaina – lippuja saatavilla kaikkiin peleihin

MM-kisoista ei ole liitolle luvassa lähellekään samanlaista tuottoa kuin viime keväänä, vaikka lipunmyyntiin tavoitellaan kasvua.

Suomen jääkiekkoliitto teki viime kevään MM-kotikisoilla lähes 14 miljoonan euron taloudellisen tuloksen.

31.1. 10:57 | Päivitetty 31.1. 12:55

Aamulehti, Helsinki

Jääkiekon MM-kisojen lipunmyynti yksittäisiin otteluihin alkaa tiistaina kello 12. Asiasta kertoi MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen tiedotustilaisuudessa Helsingissä tiistaiaamuna.

”Lippuja on jäljellä kaikkiin Suomen otteluihin ja myös pudotuspeleihin”, Hietanen sanoi.

Aikuiset pääsevät Suomen alkusarjan peleihin halvimmillaan 70 eurolla. Muiden maiden alkusarjan peleihin pääsee halvimmillaan kympillä. Hintoihin lisätään lippuoperaattorin maksut.

Lue lisää: Voiko Venäjä palata kansainväliseen jääkiekkoon? Näin IIHF-johtaja kommentoi Aamulehdelle

Lippukauppa käynnistyi viime syksynä lippuarvonnalla samaan tapaan kuin viime kevään kisoihin. ”Viime vuonna ei ollut edes hallissa tuoleja, kun lipunmyynti alkoi. Siksi nyt on enemmän lippuja myynnissä kuin viime vuonna”, Hietanen sanoi.

Hietasen mukaan lippukauppa etenee tavoitteen mukaisesti. Hän muistuttaa, että nykyään ihmiset tekevät ostopäätöksiä lähempänä itse tapahtumaa kuin aiemmin. Hietanen sanoo, että tällä hetkellä kisoihin on myyty reilut 130 000 päivälippua. Viime vuonna Tampereelle myytiin 280 000 lippua.

”Haave on, että saisimme 300 000 lipun rajan rikki.”

Tälläkin kertaa katsomoissa nähdään yritysvieraita, jotka herättivät huomiota edellisissä kisoissa. ”He ovat erittäin tervetulleita. He ovat samanlaisia kiekkofaneja kuin muutkin katsojat”, Hietanen sanoo.

Viime kevään kisoista Jääkiekkoliitto teki voittoa lähes 14 miljoonaa euroa. Nyt turnaus on jaettu Latvian kanssa, mikä osaltaan vähentää tuotto-odotuksia. Hietanen myös muistuttaa energiakriisin ja inflaation vaikutuksesta.

”Olemme siksi pudottaneet lipunhintoja. Samanlaista tuottoa emme saa kuin viime vuonna. Viime vuonna onnistuimme myynnillisesti ja kulujen suhteen erinomaisesti. Olemme niissä nytkin tarkkana, ja odotamme kohtuullisen hyvää tuottoa, mutta emme lähellekään sitä, mitä viime vuonna.”

Hietanen kertoi, että kisojen järjestelyt ovat edenneet suunnitellusta. Yhteistyö toisen kisajärjestäjän Latvian kanssa on sujunut hänen mukaansa hyvin. MM-kisojen toinen alkulohko ja ratkaisuottelut pelataan Tampereella.

Tiedotustilaisuudessa kerrottiin myös, että MM-kisojen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Muokattu 31.1. klo 12.51: Juttua täydennetty Heikki Hietasen kommenteilla ja tarkennettu lipunmyynnin tilannetta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut