Krista Pärmäkosken toiminta ärsytti Ruotsissa – näin suomalaistähti vastaa

Krista Pärmäkoski ei rikkonut mitään sääntöjä.

Krista Pärmäkoski voitti ylivoimaisesti 10 kilometrin vapaan kisan Suomen mestaruuden Tampereella.

30.1. 10:19

Krista Pärmäkosken, 32, toimintatavat viikonloppuna maastohiihdon maailmancupin kilpailuissa Ranskan Les Rousses’ssa herättivät suuttumusta Ruotsin joukkueessa. Pärmäkoski ei jäänyt kuitenkaan sanattomaksi kuultuaan ruotsalaisten tuohtumuksesta.

Kierroksia ottanut sanailu alkoi, kun Pärmäkoski hiihti sprinttikarsinnan 20. sijalle, mutta jätti erävaiheen kokonaan väliin. Hän kertoi, ettei tuntenut oloaan kovin hyväksi ja halusi säästellä voimiaan sunnuntain 20 kilometrin yhteislähtökilpailuun.

Ruotsin Ebba Andersson oli sprintin karsinnan 31:s ja jäi näin ensimmäisenä kilpailijana ulos erävaiheesta. Jos Pärmäkoski olisi jättänyt koko sprintin karsintoineen väliin, olisi Anderssonin kisa jatkunut. Kilpailussa neljänneksi sijoittunut Ruotsin Linn Svahn ei katsonut Pärmäkosken ratkaisua hyvällä.

”Mielestäni tuollainen ei ole reilua peliä. Jos hän olisi loukannut itseään, se olisi eri asia. Mutta jos hän keskeyttää vain optimoidakseen saumansa sunnuntain kisassa, hän olisi yhtä hyvin voinut jättää osallistumatta sprinttiin kokonaan”, Svahn sanoi kisan jälkeen Expressenille. ”Olen ehkä vähän puolueellinen, koska kyse on Ebbasta. Mutta riippumatta siitä kuka oli 31:s, kukaan ei olisi iloinen tällaisesta. Haluamme että lajissamme pelataan reilusti, nyt ei tunnu siltä että niin olisi tapahtunut.”

PÄRMÄKOSKI ei toiminnallaan rikkonut mitään sääntöjä. Expressenin mukaan hän vastasikin topakasti kuultuaan Svahnin kommenteista.

”Linnillä ei ole mitään käsitystä, mikä päätökseni taustalla oli,” Pärmäkoski sanoi. ”Minulla on ollut ongelmia. Haluan olla hyvässä kunnossa MM-kisoissa. Siksi se (vetäytyminen kesken sprintin) oli paras minun vartalolleni.”

Sunnuntaina Pärmäkoski sauvoi 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailussa kymmenenneksi. MM-hiihdot Slovenian Planicassa alkavat helmikuun lopulla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut