Pyrintö kukisti BC Nokian tärkeässä paikallispelissä: ”Tappiolla olisi mennyt hankalaksi”

Uransa jatkosta vasta myöhemmin päättävän Antero Lehdon mukaan tappio Pyrinnölle kuvasti BC Nokian koko kautta.

4.2. 19:06

Pyrinnön kapteeni Osku Heinonen ei lauantaina tehnyt kuin kuusi pistettä, mutta tunnelmat ottelun jälkeen olivat iloiset ja helpottuneet miesten Korisliigan alemman jatkosarjan paikallisottelun päätyttyä ensi kerran tällä kaudella Pyrinnön voittoon.

"Oli lähes pakkovoiton paikka, sillä tappiolla olisi homma mennyt aika hankalaksi. Olisi pitänyt ainakin voittaa kaikki loput seitsemän ottelua ja Nokian hävitä jollekin muullekin, Heinonen tiivisti tunnelmat.

Marraskuussa Nokia voitti Pyynikillä lähes 900 katsojan edessä 77–72 ja kotona Nokialla tammikuussa 87–75. Nyt katsojia oli vain noin 400, mutta tunnelmaa ei silti puuttunut Pyrinnön 79–74-voitosta.

"Oli kova vääntö lähes koko pelin. Ei tainnut olla ero suuntaan eikä toiseen missään vaiheessa yli kymmentä pistettä. Tylan Birtsin viime hetkien kolmonen onnistui niin kaukaa, että oli kuin ’Ruotsista saakka’ se heitto. Ei yhtä kaukaa kuin taannoin LJ Thorpen, mutta tärkeä oli”, Heinonen iloitsi.

Tylan Birtsin (kesk.) viime hetkien kolmonen osoittautui ratkaisevaksi.

Tärkeää lepoaikaa

Pyrintö sai kokoonpanoon Lassi Kilpisen ja Valtteri Leppäsen. He antoivat tärkeitä lepominuutteja avausviisikon pelaajille.

"Lassi johtaa hyvin peliä ja Valtteri on hyvä puolustamaan. Pisteitäkin tuli”, Heinonen kehui.

Ike Smith oli toki tehokkain, nyt pisteitä tuli 25. Pisteen enemmän teki Nokian tehokkain Alan Herndon. Hän vei vieraat neljän pisteen johtoon ajassa 19.55, mutta Leppänen kavensi eron pisteeseen sekuntia ennen puoliaikaa.

Nokian kapteeni Antero Lehto näki ottelun kuvanneen koko tähänastista kautta.

"Oli meidän näköinen peli. Pidettiin vastustaja alle 80 pisteessä. Ja toisaalta ei itsekään usein rikota 80 pinnan rajaa. Heittoprosentit olivat huonot ja vaikka kolmosten prosentti oli huono (25), niin ei sekään ollut kauden heikoin luku”, Lehto sanoi.

Lehto teki 12 pistettä ja onnistui myös loppuhetkillä. Vierasvoittoon saakka tehot eivät riittäneet.

"Meillä on vaivana kollektiivinen itseluottamuksen puute. Peli ei ole koko kauden aikana ollut vapautunutta”, Lehto arvioi.

Päätös vasta edessä

Aiemmin 19 kautta Pyrinnössä pelannut Lehto siirtyi Nokialle kesällä 2020. Kolmas kausi lähenee loppuaan. Oliko ottelu Pyynikillä uran viimeinen legendaarisessa pyhätössä?

Pyrinnön Jaquan Lawrence voitti tärkeässä viimeisen minuutin levypallotilanteessa BC Nokian Alan Herndonin.

"En ole tehnyt päätöstä ensi kaudesta suuntaan enkä toiseen. Ja jos haluan jatkaa, niin pitää löytää vielä työnantaja jostakin. Muualle kuin Pirkanmaalle lähtöön tarvittaisiin jokin erityinen paketti”, Lehto pohti.

Pyrinnön seuraava kotiottelu pelataan 12. helmikuuta, kun Uudenkaupungin Korihait saapuu Pyynikille. Taannoinen skandaalinkäryinen ja monta käännettä eri oikeusasteissa saanut kohtaaminen on Heinosen mielestä jo käsitelty.

Lue lisää: Uusi käänne: Korihaiden ja Pyrinnön välistä uusintaottelua ei pelatakaan

"Jos peruutettu ottelu olisi pelattu, niin olisi ehkä saatu yksi voitto lisää taulukkoon. Mutta se keissi, samoin kuin jääminen alempaan loppusarjaan, on käsitelty ja mennään eteenpäin”, jo 13. kauttaan Pyrinnössä pelaava Heinonen korosti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut