Putinin tukijat aiheuttivat välikohtauksen – Djokovicin isä poseerasi Australiassa Z-paitaisen miehen kanssa ja lausui lehden mukaan: ”Kauan eläköön Venäjä”

Venäjän hyökkäyssotaa tukevat esittelivät Venäjän lippuja ja Putinin kuvia keskiviikkona Australian avoimen tennisturnauksen yhteydessä.

Australian avointen alkupäivinä myös katsomossa näkyi Venäjän lippu. Sittemmin Australian tennisliitto on kieltänyt liput turnausalueella.

26.1. 9:25

Tenniksen moninkertaisen grand slam -voittajan Novak Djokovicin isä Srdjan Djokovic poseerasi keskiviikkona yhdessä Venäjän lippua esitelleen miehen kanssa, kertoo uutistoimisto AFP. Miehellä oli päällään Venäjän hyökkäyssotaa tukeva Z-paita.

Srdjan Djokovic on seuraamassa Australian avointa tennisturnausta, jossa Novak Djokovic selviytyi keskiviikkona välieriin.

Australian avoimessa tennisturnauksessa on kielletty muun muassa Venäjän ja Valko-Venäjän lippujen tuominen turnausalueelle.

Djokovicin ottelun jälkeen tennisstadionin ulkopuolella joukko venäjämielisiä tennisfaneja esitteli Venäjän lippua, joista yhdessä oli myös kuva Venäjän presidentistä Vladimir Putinista. Ryhmä myös hoki Venäjää tukevia iskulauseita.

Ukrainan tennisliitto julkaisi tilanteesta videon.

Australian tennisliitto kertoi, että neljä henkilöä esitteli sopimattomia lippuja ja uhkaili turvamiehiä. AFP:n mukaan paikalle kutsuttiin poliisit, ja Venäjää tukevat poistettiin Melbourne Parkista.

Srdjan Djokovic oli keskiviikkona katsomassa poikansa Novak Djokovicin ottelua.

Myöhemmin Venäjää tukevien australialaisten Youtube-kanavalla julkaistiin video, jossa Srdjan Djokovic menee samaan kuvaan Z-paitaisen miehen kanssa. Videon ohessa on teksti: ”Novak Djokovicin isä tekee uskaliaan poliittisen julkilausuman.”

AFP:n mukaan serbialaiset tennistoimittajat vahvistivat, että videolla on Srdjan Djokovic. Melbourne Age -sanomalehden mukaan isä-Djokovic sanoi serbiaksi: ”Kauan eläköön Venäjä.”

AFP havaitsi myös Djokovicin ottelun aikana stadionin sisäpuolella miehen, jolla oli Z-paita päällään.

Venäläiset ja valkovenäläiset pelaajat saavat osallistua Australian avoimeen turnaukseen ilman maatunnuksia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut