Manse PP:n taustoissa ja valmennusryhmissä useita muutoksia – Superpesis-ilmiö pääsi yllättämään tamperelaisseuran johdon

Sampo Pasanen on jäänyt omasta halustaan pois Manse PP:n miesten joukkueen kakkospelinjohtajan tehtävistä. Seuran hallituksen jäsen Pirkka Savilahti kertoo, että tehtävään on hankalaa löytää uutta henkilöä. Kyseessä on hänen mukaansa laaja ilmiö.

Manse PP:n taustoihin tulee useita muutoksia tulevalle kaudelle. Sampo Pasasta (kesk.) ei nähdä enää miesten joukkueen kakkospelinjohtajana.

26.1. 8:30

Aamulehti

Manse PP on aloittamassa pesäpallon hallikauden harjoituspelejään uudessa komennossa. Sekä miesten että naisten Superpesis-joukkueiden pelinjohtajat menivät uusiksi viime kauden jälkeen. Miehiä johtaa tulevalla kaudella pelaajauransa viime kesään päättänyt lajilegenda Toni Kohonen. Naisten pelinjohtajaksi nousi viime kaudella kakkospelinjohtajana toiminut Antti Vihtkari.

Vihtkarin rinnalle on löydetty kakkospelinjohtajaksi Lauri Kivelä. Hän on toiminut aiemmin pelinjohtajana ja valmentajana Kannuksen Uran juniorijoukkueissa. Lisäksi Kivelällä on liikunnanohjaajan tutkinto.

”Lauri on ollut koko syksyn mukana, eikä meillä tällä hetkellä ole mitään aktiivista hakuakaan. Me olemme menneet hänen kanssaan eteenpäin ja Antti on ollut ihan tyytyväinen talveen”, kertoo Manse PP edustus ry:n hallituksen jäsen Pirkka Savilahti.

Kivelä on Mansen uuden pelaajan, polttolinjassa ja lukkarina pelanneen Essi Kivelän veli.

Pasanen jäi pois

Miesten joukkueessa tilanne on kinkkisempi. Mansen pitkäaikainen kakkospelinjohtaja Sampo Pasanen ei jatka tehtävässä. Hän jäi pois omasta halustaan, koska tarvitsi taukoa aikaa vievästä työstä.

”Ymmärrän ratkaisun, koska pesäpallossa ennen kaikkea kakkospelinjohtajat käyttävät valtavasti aikaa ja he ovat siviilitöissä. Se on aika kova rypistys aina mennä kausi ympäriinsä, kun taukoakaan ei tule kuin kuukausi, puolitoista”, Savilahti sanoo.

Pasanen on pidetty henkilö Mansessa. Hän toimi kakkospelinjohtajana naisten joukkueessa mestaruusvuonna 2017. Miesten joukkueessa Pasanen oli samassa pestissä kaudesta 2020 lähtien.

Lopettamispäätöksen jälkeenkin Mansesta on oltu yhteydessä Pasaseen, mutta hän ei ole palaamassa kaarelle.

”Emme olleet varautuneet ehkä Sampon lopettamiseen riittävän ajoissa. Tilanne tuli vähän yllätyksenä.”

Talven aikana kakkospelinjohtajana on toiminut Jussi-Pekka Maunuksela. Todennäköistä kuitenkin on, ettei hän pysty jatkamaan Mansen mukana kesällä. Tämän vuoksi paikalle kartoitetaan yhä sopivaa henkilöä.

”Tässä on hallituksen puolelta heitetty verkkoja vesille. Toki Tonin ja muidenkin kontakteja on pyritty käyttämään.”

Savilahden mukaan kakkospelinjohtajien löytämisen hankaluus on Superpesiksessä laaja ilmiö. Pesti vaatii paljon aikaa ja osaamista.

Esimerkiksi Manse haluaa tehtävään henkilön, jolla on jo kokemusta ja näkemystä kakkospelinjohtajan työstä. Lisäksi valittavan pitää olla paljon läsnä Tampereella joukkueen arjessa. Etävalmentaminen ei tule kysymykseen.

”Niitä henkilöitä vaan ei ole kauhean paljoa, jotka ovat mahdollisia vaihtoehtoja.”

Savilahti painottaa, että miesten joukkue saa vedettyä talvikauden läpi. Hän uskoo, että kesällekin ratkaisu löytyy.

Muutoksia taustalla

Talven aikana myös Manse PP:n taustalla on tapahtunut muutoksia. Savilahti jäi ajankäytöllisistä syistä pois puheenjohtajan paikalta. Tehtävässä aloitti vuoden alussa Timo Mäkelä.

Mäkelä on toiminut viimeksi Pesäpalloliiton liittohallituksen jäsenenä ja liiton toisena varapuheenjohtajana.

Lisäksi seuran uutena toiminnanjohtajana on tammikuussa aloittanut entinen Porin Ässien markkinointipäällikkö Tero Rantalainen. Tehtävään oli yli 20 hakijaa.

Rantalaisen kohdalla markkinoinnin ja urheilujohtamisen koulutus sekä työkokemus jääkiekon liigaseurasta katsottiin eduksi.

Manse aloittaa harjoituspelit hallissa tulevana viikonloppuna. Halli-SM-sarja alkaa helmikuun kolmantena viikonloppuna. Halli-SM:n jälkeen joukkueet lähtevät etelänleireille valmistautumaan tulevaan kesään.

Mansen miesten joukkue kohtaa Hyvinkään Tahkon harjoitusottelussa lauantaina Pirkkahallissa kello 17. Naisten joukkue pelaa samana päivänä Porissa Pesäkarhuja vastaan kello 18.15.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut