Tapio Perttunen taiteili kaksi Toto5-tolppaa Teivossa

24.1. 22:07

Teivon Toto5-kierroksen näkyvin hahmo oli ohjastaja-valmentaja Tapio Perttunen. Orimattilalainen ajoi Teivossa kaksi Toto5-voittoa. Toinen niistä tuli päätöskohteessa lämminveristen ykkössarjassa Global Bewaren rattailla. Global Beware joutui taistelemaan voitosta aivan maalitikulle asti, mutta piti pintansa niukasti mutta varmasti. Ruotsista hankittu, reilut parikymmentä kilpailua urallaan kolunnut 6-vuotias lämminveriruuna on tehnyt Perttusen hoteissa toistaiseksi kaiken oikein: kolme starttia ja kolme voittoa.

”Hevonen hankittiin Ruotsista huutokaupasta. Se vaikutti kiinnostavalta tapaukselta, koska se on tehnyt kovia suorituksia myös länsinaapurissamme.”

”Kaikki rullaa nyt hyvin. Toivottavasti hevonen pysyy terveenä ja pystyy edelleen jatkamaan vahvoja kilpailusuorituksia myös täällä Suomessa”, Perttunen taustoitti.

Global Beware kirjautti Teivon ykkösen tuloksella 14,9a/2 100 metriä.

Perttusen illan täydensi Hymynpilke, joka voitti kylmäveristen ykkössarjassa millimetritaistelussa kuolemanpaikalla juosseen Varma-Konstin. Alkumatkalla Perttunen liftaili ajokillaan vuoroin keulapaikalla juosseen Kopsun ja välillä myös Varma-Konstin selässä. Vajaa kierros jäljellä Perttunen oli pakotettu reissuttamaan ajokkinsa kolmannelle, kun takajoukoista hyökättiin. Takasuoralla näytti siltä, että Hymynpilke saa piikkipaikan helposti. Ihan ilmaiseksi se ei kuitenkaan tullut, vaan Hymynpilke sai laittaa kaikki voimansa peliin, jotta voitto lopulta kirjattiin sille kilometriajalla 28,1 täyden matkan ryhmässä.

Positiivisen maininnan Teivon tiistai-illasta ansaitsee myös kylmäveristen alokaslähdön korkannut Aron Fritz. Se jatkaa kilpailu-uraansa voittamattomana. Suvukkaan (isä Frans, emänisä Viesker) 7-vuotiaan suomenhevosruunan kilpailutiedoissa koreilee Teivon startin jälkeen viisi starttia ja viisi voittoa. Ykkönen tuli täyden matkan aikatasoituksessa uudella ennätysnoteerauksella 31,9.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut