Shiffrin laski historiaa: Nousi eniten voittoja ottaneeksi naiseksi alppihiihdon maailmancupissa – Näin kilpakumppanit ylistivät häntä

Mikaela Shiffrin voitti tiistaina iltapäivällä Italiassa Kronplatzin suurpujottelun.

Mikaela Shiffrin voi seuraavaksi saavuttaa ruotsalaisen Ingemar Stenmarkin voittosaldon.

24.1. 16:30 | Päivitetty 24.1. 19:03

Aamulehti

Yhdysvaltalaisesta Mikaela Shiffrinistä tuli tiistaina alppihiihdon maailmancupin menestyksekkäin nainen. Hän voitti Italian Kronplatzissa suurpujottelukilpailun ja jätti voittojen määrässä Yhdysvaltain Lindsey Vonnin taakseen.

Shiffrin on saavuttanut urallaan 83 maailmancupin voittoa. Lajin tilastoissa hänen edellään on enää ruotsalaislegenda Ingemar Stenmark, joka saavutti cupissa 86 voittoa vuosina 1975–89.

”En usko, että Stenmark on välttämättä kiintopiste. Mikaela asettaa uuden tason, ja meidän pitää vain odottaa, kuinka korkealle hän yltää”, Vonn kirjoitti.

Shiffrinillä on mahdollisuus tavoittaa Stenmarkin ennätys jopa ennen helmikuun MM-kisoja, sillä kuun lopulla cupissa kilpaillaan vielä suurpujottelu ja kaksi pujottelua.

Shiffrin voitti Kronplatzin suurpujottelun 0,45 sekunnin erolla Sveitsin Lara Gut-Behramiin. Neljänneksi sijoittunut Shiffrinin kilpakumppani Petra Vlhova ei meinannut löytää sanoja ennätyksestä. ”On vaikea sanoa mitään, koska se, mitä hän tekee on jotain uskomatonta.”

Slovakialainen Vlhova ylisti yhdysvaltalaista. ”Kilpaileminen häntä vastaan on tietenkin kunnia, mutta välillä se on vaikeaa, koska hän voittaa edelleen. Hän teki historiaa, eikä hän ole vielä valmis.”

Shiffrin johtaa maailmancupin kokonaiskilpailua ylivoimaisesti, ja hän nousi tiistain voitolla myös suurpujottelucupin kärkeen.

Shiffrinin fanit odottivat idolinsa tekevän historiaa Italiassa. Valmiina oli juhlalliset ilmapallot.

Päivitetty 24.1.2023 kello 19.03 kilpakumppaneiden kommenteilla.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut