Santtu Heikkinen avasi hallikautensa juoksemalla sivumatkallaan huippuajan

Santtu Heikkinen juoksi Luxemburgissa 3 000 metrillä uuden ennätyksensä 7.56,12.

Santtu Heikkinen juoksi nuorten SM-kultaa Tampereella järjestetyissä hallikilpailuissa helmikuussa 2021.

22.1. 18:53

Aamulehti

Lempääläläinen juoksijalahjakkuus Santtu Heikkinen, 20, avasi hallikautensa Luxemburgissa järjestetyissä kisoissa huippujuoksulla.

Heikkinen juoksi sivumatkallaan 3 000 metrillä uuden ennätyksensä 7.56,12, joka nostaa hänet Suomen kaikkien aikojen miesten hallitilastossa viidenneksi.

Myös itse kilpailussa Heikkinen oli lopulta viides juostuaan koko matkan kärkiryhmässä. Urheiluliiton tiedotteessa Heikkinen kertoi, että juoksun jäniksen matkavauhti oli tilattua hitaampaa, mikä sopi hänelle mainiosti.

”Vauhti kiristyi viimeisellä 600 metrillä, jolloin aloin ehkä poukkoilla liikaa. Se söi voimia, mutta ihan tyytyväinen olen juoksuun. Tämä oli minulle kuitenkin enemmän harjoituskisa, koska keskityn 1 500 metrille”, Heikkinen sanoi tiedotteessa.

Viime kesänä Heikkinen juoksi Kalevan kisoissa 1 500 metrillä SM-hopealle ja 800 metrillä SM-pronssille. Lisäksi hänellä on edellisvuodelta 3 000 metrin esteiden SM-pronssi.

Alla hyvät harjoitukset

Sivumatkan hallitilastossa Heikkisen edellä ovat enää moninkertainen Suomen mestari Samuli Vasala, maastojuoksun maailmanmestari Pekka Päivärinta, 10 000 metrin Euroopan mestari Martti Vainio ja estejuoksun Euroopan mestari Topi Raitanen.

Luxemburgiin Heikkinen saapui Portugalista kolmiviikkoiselta harjoitusleiriltä.

”Tiesin harjoitusten perusteella, että sellainen 7.55-alkuinen aika on mahdollinen. Kestävyys on nyt harjoituskauden aikana tarttunut hyvin.”

”Nyt sain ensimmäistä kertaa ulosmitattua hyvin menneet harjoitukset myös kilpailussa. Seuraavaksi tavoite on juosta 1.47-alkuinen 800 metriä viikon päästä, ja siitä viikon päästä on ensimmäinen 1500 metrin kilpailu, johon höllään harjoittelua kunnolla”, Heikkinen kertoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Lue lisää: Lempääläläinen Santtu Heikkinen, 20, on täysin poikkeuksellinen urheilija – Viime kesänä hän teki pahan virheen, mutta toimi sen jälkeen aivan eri tavalla kuin muut

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut