Tunteet kuumenivat ja sukset kolisivat miesten SM-sprintissä: ”Tajusin, ettei ole enää toista suksea mukana”

Inarin mies puhisi, että Lauri Vuorisen temppua ei pitäisi katsoa läpi sormien.

Eelis Valikaiselta (vas.) irtosi suksi yhteentörmäyksessä Lauri Vuorisen kanssa.

22.1. 15:54

Sunnuntain SM-sprinteissä ei vältytty suksien ja sauvojen kalistelulta. Yksi päivän puhuttavimmasta tilanteista nähtiin miesten toisessa alkuerässä, jossa Inarin Yrityksen Eelis Valikaiselta irtosi suksi kesken kilpailun.

Hän kuitenkin hiihti maaliin saatuaan suksen takaisin jalkaansa, mutta jäi eränsä viimeiseksi yli 40 sekunnin erolla ensimmäisenä maaliviivan ylittäneeseen Lauri Vuoriseen.

Maalissa Valikainen avasi, mitä tilanteessa oikein tapahtui. Hän kertoi hiihtäneensä Ristomatti Hakolan peesissä, kun Vuorinen hiihti sivusta hänen suksiensa päälle.

”Ei voi sanoa, että tuli liian pieneen väliin, kun se tuli täysin päälle”, Valikainen totesi harmistuneena ja jatkoi:

”Nostin selän pystyyn, mutta tajusin, ettei ole enää toista suksea mukana, niin paha siinä oli jatkaa.”

Valikainen sai suksen onneksi nopeasti takaisin jalkaansa ja riensi maaliin päästyään juryn juttusille. Tuomarille hän kertoi todenneensa, että vaikka Vuorinen onkin maajoukkuehiihtäjä, tämä toimi tilanteessa yksiselitteisesti väärin.

”Kyllä siitä jotain penaltia pitäisi antaa. Väittäisin, että jos joku meistä kansallisen tason hiihtäjistä tulisi tuolla tavoin maajoukkuehiihtäjän eteen, niin se ois päivä suoraan siinä. Valitettavasti säännöt eivät vaan ole samat kaikille”, Valikainen tylytti.

Eelis Valikainen kiitteli tamperelaisyleisöä kannustuksesta.

Vuorisen vaikeudet jatkuivat finaalissa, jossa hän kolisteli välineitään ensin Joni Mäen ja sitten Lauri Lepistön kanssa. Päivän tilanteet poikivat Vuoriselle yhteensä yhden suullisen ja kirjallisen huomautuksen.

Maajoukkuesprintterille päivä oli kokonaisuudessaan pettymys. SM-viikonlopun päämatkalta, perinteisen sprintistä kotiin viemisiksi lähti neljäs sija.

”Surkea kisa kaikin puolin”, Vuorinen avautui maalissa.

Vuorinen kertoi pahoitelleensa alkuerässä sattunutta Valikaiselle. Hän vertasi hötäkkää Sami Jauhojärven ja saksalaishiihtäjä Tim Tscharnken kolarointiin Sotshin sprinttiviestin olympiafinaalissa.

Tuolloin Jauhojärvi otti ratkaisun hetkillä ajolinjan saksalaisen nenän edestä. Jauhojärvi selvisi tilanteesta olympiavoittajana, mutta Tscharnke kaatui ja Saksa jäi kokonaan ulos mitaleilta.

”Tässä oli latujen katko ja halusimme molemmat päästä Risen (Hakolan) peesiin. Olin aavistuksen edellä, pääsin Valikaisen eteen ja siinä sitten kolisi. Olen tietenkin pahoillani siitä tilanteesta, mutta sanotaan niin, että joskus pitää olla vähän härski, jos haluaa pärjätä. Nyt sitten kävi näin”, Vuorinen avasi alkuerän tilannetta.

Lauri Vuorinen jäi SM-sprintissä neljänneksi. Voitto meni Ristomatti Hakolalle, hopea Joni Mäelle ja pronssi Lauri Lepistölle.

Perniöläislähtöiseltä hiihtäjältä ei sadellut ruusuja Kaupin sprinttiladulle.

”Suoraan sanottuna surkea. Jos maali ja lähtö olisi ollut tuossa mäen päällä, se olisi ollut tosi hyvä rata. Nyt kun mentiin näin, niin oli kyllä huono”, Vuorinen tilitti ja jatkoi:

”Toki kun en itse pärjännyt, niin helppo moittia rataa, mutta oli se kyllä oikeasti aika huono.”

Vaikka sunnuntai oli Vuoriselle pettymys, hän on kääntänyt katseensa jo kohti ensi viikonlopun maailmancupia, joka hiihdetään Ranskan Les Roussesissa.

”Nyt oli tärkeää, että sai kovan kisan alle ja pääsi taas kisailun makuun.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut