Kymppi tuli täyteen – VaLePa vyöryy vastustamattomasti kohti runkosarjan ykköspaikkaa: ”Meitä on hirveän vaikea voittaa”

VaLePan ja Savo Volleyn kohtaaminen veti Kauhajoen uudelle areenalle komeasti 1500 katsojaa.

Näille miehille ei löytynyt pysäyttäjää. Urpo Sivula (oik.) oli kentän pistekuningas, Jacob Ekman teki hurjaa jälkeä keskellä.

21.1. 19:18

Viime kevään huikeat lentopallofinaalit ovat vielä tuoreessa muistissa.

Vammalan Lentopallo ja Savo Volley taistelivat silloin kultamitalista seitsemänteen kohtaamiseen asti, mutta sen jälkeen on tapahtunut paljon.

Edelleen vahvasti vyöryvä sastamalalaisjoukkue on jättänyt roimasti uudistuneen vastustajan kauas taakseen. Ero venyi lauantaina jo 23 pisteeseen, kun VaLePa pehmitti Savon Kauhajoen uudella areenalla vakuuttavasti 3–0 (25–21, 25–19, 25–21).

Näin Janne Kangaskokon luotsaama joukkue vei keskinäiset runkosarjapelit voitoin 3–0 ja pistein 9–0.

”Pitää muistaa, että Savon seitsikko on uudistunut melkoisesti viime keväästä. Ja vielä kriittisimmillä paikoilla”, Kangaskokko viittasi passarin ja hakkurin ruutuihin.

Passariksi pestattu puolalainen Maciej Madej lähetettiin jo kotiin. Madej’n tilalle pestattiin puertoricolainen Kevin Rodriguez, joka pelasi lauantaina vasta kolmannen ottelunsa Savon riveissä. Esitys oli Savon kannalta rohkaiseva.

Sen sijaan amerikkalaishakkuri David Kisiel oli taas luvattoman pehmeä. Hän hyytyi miinuksille, kuten tilalle vaihdettu Veikka Lindqvistikin. Kun VaLePan ristipaikan pelaaja Urpo Sivula tehtaili lukemat 14/+7, ero oli valtava.

Toki Savolta puuttui kokenut laituri Andrus Raadik, mutta hänkään ei olisi pystynyt muuttamaan pelin kulkua edes härkäpäivänä.

VaLePa vyöryi 1500-päisen yleisön edessä jo kymmenenteen peräkkäiseen liigavoittoon, vaikka iltaan mahtui epätyypillisen paljon virheitä. Suomen mestari suttasi peräti kuusitoista aloitusta.

Ottelu oli vaikea etenkin Karli Allikille. Niinpä virolaislaituri kirjasi hänelle harvinaisen saldon –4.

VaLePan nostopeli oli jäätävää. Savon aloitukset nousivat 69 prosentin tarkkuudella ilman virheen virhettä. Tämä takasi maestro Mikko Eskolle tilaisuuden herkutteluun.

Esko otti tarjoilusta kaiken ilon irti ja järjesti molemmille senttereille juhlaillan. Suuren läpimurron tehnyt Jacob Ekman ja maajoukkueen vakiokalustoon noussut Severi Savonsalmi nauttivat makupaloista sydämensä kyllyydestä.

”Meitä on hirveän vaikea voittaa, kun pallo nousee kulhoon tuolla tavalla. Vastustajille jää vain yksi mahdollisuus – syöttöön on pakko panna lisää painetta”, Kangaskokko innostui.

Kakkosena kärkkyvä Akaa-Volley on noussut runkosarjan aikana VaLePan ykköshaastajaksi. Niinpä Akaan uudella areenalla nähdään ensi lauantaina todellinen titaanien taisto, kun Pirkanmaan (ja koko Suomen) lentopallomahdit kohtaavat.

”Siitä tulee kunnon otatus kovin panoksin”, Kangaskokko pohjusti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut