Suomen mestari Remi Lindholm nautti ison fanilauman keskellä hiihtämisestä, vaikkei kuullut väliaikoja: ”Porukka huusi niin hel****sti”

Tampereen SM-hiihdoissa Remi Lindholm, 25, otti uransa ensimmäisen SM-kullan ylivoimaiseen tyyliin vapaan 15 kilometrin kisassa. Toiseksi sijoittunut Joni Mäki jäi voittajasta 20,8 sekuntia.

Remi Lindholm hiihti SM-kisoissa aiempaa lyhyemmässä hiustyylissä. Hän kertoi saksineensa tukkansa itse Fiskarseilla.

21.1. 13:43

Aamulehti

Ensimmäinen hiihdon SM-kulta ei aiheuttanut maajoukkuehiihtäjä Remi Lindholmissa, 25, tuoreeltaan isoja tunteita. ”Ihan jees, ei kai tässä kummempia. En ole oikein kerennyt miettiä vielä”, hän kuittasi Kaupissa 15 kilometrin vapaan väliaikalähtökisan jälkeen.

Lindholm piti kärkipaikan jokaisella ajanottopisteellä. Loppua kohden ero muihin kilpailijoihin vain kasvoi. Parhaimmillaan Lindholm johti yli 25 sekunnilla toiseksi tullutta Joni Mäkeä. Maalissa eroa oli 20,8 sekuntia.

”Aika tylsä kisa, kun ajattelee, miten se eteni. Aika selvä johto oli koko ajan”, Lindholm kertoi ja arvioi hiihtonsa olleen ihan ok.

Vaikka Kaupin stadionilla katsomo ei lauantainakaan pullistellut, yleisöä oli paljon ladun varressa. Lindholmin arvion mukaan metsässä oli 300 metrin pätkä, jonka varressa oli molemmin puolin tiheästi kannustajia.

Kovan kannustuksen saattelemana voittajan kelpasi hiihtää, mutta se aiheutti myös ongelman. ”Huonosti kuuli väliaikoja, kun porukka huusi niin hel****sti.”

Remi Lindholm otti uransa ensimmäisen SM-kullan Kaupissa. Kisasta A-maajoukkuemiehistä puuttuivat Iivo Niskanen ja Perttu Hyvärinen.

Himoharjoittelijana tunnettu Lindholm oli mielissään siitä, että SM-kisoissa päästiin kilpailemaan viiden kilometrin lenkillä, jossa on pitkä työpätkä.

Väliaikakisassa haastetta kilpailijoille toi se, että kisareitistä osa on tykkilumella ja osa luonnonlumella, minkä vuoksi olosuhde oli eri kohdissa lenkkiä hyvin erilainen. ”Esimerkiksi kuokkapätkällä seinänousun tapaisessa, siellä oli tosi paljon sohjoa ja jokaisella kierroksella tuli enemmän. Sitten kun tultiin stadionille päin, oli märempää lunta ja liippainen keli. Se imi vähän kiinni laskuissa. Veikkaan, että kellään ei ollut täydellistä suksea”, pohjusti viimeisten joukossa kisaan startannut Lindholm.

Miesten kisassa maaliin pääsi 167 hiihtäjää, joten sohjoutuminen paheni päivän edetessä.

Tavoitteena menestys MM-kisoissa

Tampereelle Lindholm tuli noin kuukauden harjoitustauolta. Hänen oli tarkoitus kisata pari viikkoa sitten Rovaniemellä Scandinavia cupin kisassa, mutta se peruttiin kovan pakkasen takia.

Seuraavaksi Lindholmin ohjelmassa ovat maailmancupin kisat Ranskan Les Roussesissa ja Italian Toblachissa. Näiden jälkeen hän aikoo suunnata Vuokattiin harjoittelemaan ennen Planican MM-kisoja.

”Ei ollut niin onnistunut leiri viime vuonna ennen olympialaisia. Jos lähden korkealle valmistavalle leirille, se ei ihan parhaalla tavalla tuo hyvää kulkua”, Lindholm perusteli ja kertoi, että haluaa treenata paljon. Korkealla kovat treenit vetävät kroppaa tukkoon.

Muu maajoukkue pitää valmistavaa leiriä Toblachissa ja Planicassa.

MM-kisoissa Lindholmilla on tavoitteena hiihtää neljä matkaa, mukaan lukien viesti. Planicaan Lindholm lähtee menestymään. ”TOP10-sijat olisi aika kova.”

Aikuisten MM-kisoissa Lindholmilla ei ole vielä startteja lainkaan. Suuren yleisön tietoisuuteen hän nousi viime kaudella. Silloin irtosi paikka myös Pekingin olympialaisiin, joissa paras sijoitus oli 25:s yhdistelmäkisassa.

Sanavalmis Lindholm on suoritustensa myötä noussut myös melkoiseen yleisön suosioon, mutta se ei nuorta miestä ole hetkauttanut.

”En oikein tiedä. Minulla on aika normaali elämä kuitenkin. Asun tuolla Kainuussa, ei siellä ole ihmisiä. Siellä saa olla rauhassa.”

Suuria juhlia ei Lindholm ajatellut järjestää SM-kullastaan, vaan edessä oli haastattelujen jälkeen dopingtesti ja seitsemän tunnin kotimatka Vuokattiin. Näin ollen Lindholmia ei nähdä kisojen päätöspäivänä perinteisen sprintissä. Myös naisten 10 kilometrin hopeamitalistin Jasmi Joensuun osallistuminen päätöspäivän kisaan on epävarmaan.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut