Miten Tampereen SM-hiihtoihin kannattaa saapua ja millaisen lipun tarvitsee ladun varteen? Lue viikonlopun kisojen tärkeät tiedot

Tamperelaisia hemmotellaan viikonloppuna hiihtokisoilla pitkästä aikaa. Tästä jutusta löydät SM-hiihtojen tärkeimpiä tietoja.

Kaupin uusi hiihto- ja pesäpallostadion mahdollistaa sen, että Tampereella järjestetään isot hiihtokilpailut pitkän tauon jälkeen.

19.1. 19:50

Aamulehti

Tampereella kilpaillaan viikonloppuna hiihdon SM-kilpailut. Kisat ovat harvinaista herkkua, sillä Tampereella ei ole järjestetty 17 vuoteen tämän kokoluokan hiihtokilpailuja.

Aikataulu ja ladut

Viikonlopun kilpailuohjelmassa on vapaan parisprintit, 15 ja 10 kilometrin vapaan väliaikalähdöt sekä perinteisen sprintit. Kilpailut alkavat perjantaina kello 12 parisprinttien karsinnoilla. Finaalit alkavat kello 14. Lauantaina kello 9.20 alkavat miesten 15 kilometrin väliaikalähdöt. Naisten 10 kilometrin kilpailu alkaa kello 11.40.

Sunnuntain sprinttien karsinnat alkavat kello 9, erävaihe kello 10.46 ja ja finaalit noin kello 12.17.

Kilpailujen sprinteissä hiihdetään 1,9 kilometrin sprinttilatua. Väliaikalähdöt hiihdetään viiden kilometrin kilpaladulla.

Tampereen SM-kilpailujen kilpailunjohtaja Pasi Rajala odottaa jännittävää viikonloppua erityisesti uudistuneen parisprintin osalta.

"Odotan viikonlopulta erityisesti tiukkoja ja kiinnostavia kamppailuja. Niitä varmasti sprinttimatkoilla löytyy. Parisprintti hiihdetään vähän uudella tavalla. Karsinta on puhdas sprintin karsinta, jolloin molemmat joukkueen jäsenet hiihtävät yhden sprinttivedon. Karsintavetojen yhteenlaskettujen aikojen perusteella saadaan finaalijoukkueet. Tämä muuttaa parisprintin luonnetta vieläkin mielenkiintoisemmaksi. Lisäksi paikalla on lähes koko Suomen huippu, mikä tekee kisoista myös mielenkiintoiset”, kertoo Rajala Hiihtoliiton tiedotteessa.

Perjantain parisprintteihin on ilmoittautunut yhteensä 98 joukkuetta, lauantain distanssimatkoille on yhteensä 299 urheilijaa ja sunnuntain sprintteihin yhteensä 178 urheilijaa.

Lue lisää: Tampereen SM-kisojen ratamestari paljastaa lauantain hiihtojen ratkaisunpaikat – Katso videolta ja kuvista, miltä laduilla ja stadionilla näyttää

Liput

Pääsylippuja kisoihin voi ostaa ennakkoon joko Tiketistä tai Pyrinnön toimistolta sen aukioloaikojen puitteissa. Paikan päällä lippuja myydään sisäänpääsyportin lippukojussa. Myytävänä on kolmen päivän lippuja ja päivälippuja.

Kolmen päivän liput maksavat 37,50 euroa, päiväliput 16,50/7,50 euroa. Samalla pääsylipulla voi valita katselupaikan stadionilta tai ladun varresta. Maastossa on lipuntarkastuspisteitä, mutta ei myyntipisteitä.

Kilpailua voi seurata samalla lipulla joko stadionin katsomosta tai metsässä ladun varressa.

Paikka ja saapuminen

Kilpailukeskus sijaitsee Kaupin Urheilupuistossa osoitteessa Kuntokatu 24. Yleisö voi saapua kisakeskukseen joko Kuntokadun tai Kaupinpuistonkadun kautta.

Kilpailukeskuksen palveluihin lukeutuvat kisaravintola, kahvio, makkaranmyyntipiste sekä latukahvio Kattikukkulalla eli ensimmäisen nousun päällä, stadionin valotaulun takana.

Koska parkkipaikkoja on rajoitetusti, suositeltu tapa saapua kisoihin on julkinen liikenne. Esimerkiksi ratikka numero 1 ajaa linja-autoaseman ja rautatieaseman kautta Taysille. Busseista esimerkiksi linjat 11, 32 ja 38 ajavat kilpailukeskuksen lähelle.

Hiihtoliiton sivuilta löytyvät tarkat latukartat sekä kartta kilpailualueesta. Kartoissa näkyy muun muassa yleisön kulkureitit ladunvarsille sekä käytössä olevat pysäköintialueet.

19.1.2023 kello 22.17: Juttuun täydennetty tarkempi aikataulu, tieto osallistujamääristä sekä kilpailunjohtajan kommentti.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut