Ikaalisten Urheilijoiden Hilla Niemelälle universiadikultaa Lake Placidissa

Tampereen yliopistossa opiskeleva Niemelä hiihti kilpailussa Krista Pärmäkosken suksilla.

Voittaja Hilla Niemelä (keskellä), toiseksi tullut Viron Mariel Pulles ja kolmanneksi tullut Italian Maria Boccardi.

17.1. 20:36

Ikaalisten Urheilijoita ja Tampereen urheiluakatemiaa edustava, Lempäälästä kotoisin oleva Hilla Niemelä hiihti kultaa Lake Placidin universiadeissa perinteisen hiihtotavan viiden kilometrin kilpailussa.

Universiadit on kansainvälisen opiskelijaurheiluliiton FISUn alainen monilajinen urheilutapahtuma, johon voivat osallistua korkea-asteella opiskelevat tai aikaisintaan kisoja edeltäneen kalenterivuoden aikana valmistuneet 17–25-vuotiaat urheilijat. Universiadit järjestetään joka toinen vuosi (parittomina vuosina) ja välivuosina kilpaillaan opiskelijoiden maailmanmestaruuksista lajeissa, jotka eivät kuulu vakituisesti universiadien ohjelmaan.

Tampereen yliopistossa opiskeleva Niemelä voitti kilpailun selvästi, sillä toiseksi tullut sprintin voittanut Viron Mariel Pulles jäi Niemelästä yli 17 sekuntia.

"Vähän on epätodellinen olo, mutta erittäin tyytyväinen olen. Tavoite oli lähteä rauhallisesti, koska vaikka viisi kilometriä on lyhyt matka, niin siellä oli paljon mäkiä. Tiesin myös, että pystyn kiristämään loppua kohden. Oli raskasta, mutta hiihto oli hyvin kontrollissa koko ajan. Kaikki jäi ladulle, mutta en joutunut hidastelemaan sen takia, että hapottaa liikaa", sanoi Ville Niemelän valmentama Hilla Niemelä.

"Kiitos Kristalle (Pärmäkoski) suksista, ja huoltotiimille - aivan käsittämättömän hyviä suksia ollut ihan koko viikon. Tiimihenki on ollut huikea, täällä on ollut sairaan mukavaa. Uskon, että se kantaa hedelmää, koska ollut niin hyvin tiimi kasassa."

Niemelän kultamitali jatkoi Suomen mitalijuhlien putkea Lake Placidissa. Suomen mitalitilin avasi Rasmus Ähtävä ottamalla pronssia yhdistetyn normaalimäen kilpailussa. Verneri Poikonen puolestaan nappasi kultaa ja Tiia Olkkonen hopeaa vapaan sprintistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut