Toinen peräkkäinen Mestarien liigan finaalipaikka vaati paljon mustelmia ja sietokykyä – Tappara kesti kaikki iskut mestarillisesti: ”Harmittaa, kun finaali ei ole Nokia-areenassa”

Sveitsiläisjoukkue Zug puristi Tapparan ahtaalle kotiyleisönsä siivittämänä, mutta tamperelaisvieras eteni finaaliin maalein 5–2.

Tappara kesti paljon iskuja kiihkeässä ja ratkaisevassa Mestarien liigan välieräottelussa. Kuvassa tamperelaispelaajat puolustivat Brian O’Neilliltä tällin saanutta Veli-Matti Vittasmäkeä.

18.1. 0:45

Tähtipelaajia vilisevä EV Zug ahdisti Tapparan köysiin hurjan kotiyleisönsä ja suosiollisten tuomareiden avustamana, mutta piinkova tamperelaisjoukkue ei suostunut antautumaan mistään hinnasta.

Tappara kesti sveitsiläisisännän armottoman kamppailupelaamisen ja käänsi kipeät iskut voimavarakseen hurjassa huutomyrskyssä.

Tämä palkittiin lopulta upealla tavalla, kun Jussi Tapolan luotsaama ryhmä eteni Mestarien liigan loppuotteluun toisen kerran peräkkäin.

Tappara pehmitti äveriään Zugin yhteismaalein 5–2 ja kohtaa finaalissa Ruotsin liigassa vasta 12. sijalla olevan Luulajan.

Finaali Luulajassa

Mestarien liigan voittaja ratkaistaan 18. helmikuuta Luulajan reilut 6000 katsojaa vetävässä kotihallissa. CHL ilmoitti pelipaikasta Tapparan ja Zugin välisen välierän aikana.

Tappara oli kiinnostunut finaalin järjestämisestä, mutta isännyys ratkaistiin finaalijoukkueiden hankkimien pisteiden perusteella.

Kun alkulohkon ottelut ja pudotuspelit laskettiin yhteen, Luulaja oli selkeä ykkönen.

Luulaja yllätti välierissä neljä kertaa CHL:n voittaneen Frölundan yhteismaalein 6–5.

”Frölundan pudottaminen on pirun kova suoritus. On selvää, että meidän pitää parantaa vielä. Tämä peli ei riitä”, Zugista tavoitettu Tapola pohjusti.

Finaalipaikka toi Tapparalle muhkean palkintopotin. CHL:n voittaja kuittaa 500 000 euroa ja kakkonen 330 000 euroa.

Tähän mennessä seurat ovat käyneet pitkälti nollasummapeliä.

”Harmittaa, ettei pelipaikkana ole Nokia-areena. Olisimme saaneet hallin varmasti täyteen – ja huipputunnelman lehtereille. Moni muukin olisi suonut tämän meille, mutta ratkaisut eivät olleet meidän käsissä”, Tapola harmitteli.

Peräti 38 kertaa torjunut Christian Heljanko venyi useisiin uskomattomiin pelastuksiin. Tappara-vahti on ehdolla Mestarien liigan parhaaksi pelaajaksi. Christian Heljanko nollasi Zugin viikko sitten Nokia-areenalla pelatussa ensimmäisessä välierässä.

Tappara kesti paineen

Valtapeliä piti sietää myös kaukalossa. Vaikka Zug käytti mailaa erittäin ronskisti, joukkue ei saanut yhtään rangaistusta tiistai-iltana.

”Täytyy muistaa, että CHL:n päämaja on Zugissa. Ja päälle tuli vielä kova yleisöpaine. Mutta tiedostimme ison riskin jo etukäteen – ja olimme valmiit sietämään sen”, Tapola huomautti.

Tapparaa koeteltiin toden teolla varsinkin kolmannen erän lopussa, kun Petteri Puhakka ja Patrik Virta lähtivät jäähylle. He olivat boksissa hetken jopa samaan aikaan.

”Tämä oli kauden kovatasoisin peli. Zug pääsi niskan päälle, mutta taistelimme sitkeästi ja kestimme kovan paineen loistavan maalivahtipelin ansiosta. Ja oli meillä ripaus onneakin”, Tapola summasi.

Heljangolla upeita pelastuksia

Peräti 38 kertaa torjunut Christian Heljanko venyi useisiin uskomattomiin pelastuksiin. Samalla hän todisti, ettei ole turhaan ehdolla koko Mestarien liigan parhaaksi pelaajaksi.

Onko Heljanko tällä hetkellä Euroopan paras veskari?

”On. Krisu pelaa sen paremmin, mitä enemmän vastustajalle tulee paikkoja”, Tapola vastasi empimättä.

Tapola oli yllättävän tyyni kymmenen minuuttia trillerin päättymisen jälkeen.

”On hienoa, kun pääsimme finaaliin toisen kerran peräkkäin. Pääsemme yrittämään voittoa uudestaan. Emme ole saavuttaneet kuitenkaan vielä mitään.”

Tapolan luotsaama joukkue koki finaalitunnelman jo vuosi sitten ja hävisi silloin Ängelholmin hurjassa huutomyrskyssä Röglelle.

Ruotsalaisen Göteborgs-Postenin mukaan CHL:n rahapotti putoaa ensi kaudeksi vaikean maailmantilanteen takia.

Tiettävästi myös joukkuemäärä putoaa merkittävästi. Jatkossa mukana on vain 24 joukkuetta nykyisen 32:n sijasta.

Ne ovat tulevia murheita. Nyt Tappara keskittyy täysin kuukauden päästä odottavaan CHL-huipennukseen.

MITÄ TAPAHTUI?

Tappara kesti paineen

Ratkaisu: Zug sai tilaisuutensa päätöserän lopussa Petteri Puhakan ja Patrik Virran peräkkäisten jäähyjen aikana, mutta Tappara kesti paineen mestarillisesti. Ensin Petteri Puhakka iski kiekon tyhjään verkkoon Jori Lehterän vahvan kamppailupelaamisen jälkeen – ja perään Lehterä rankaisi Puhakan syötöstä.

Yleisöä: 5531.

Entä nyt? Tapparan matkaottelut jatkuvat viikonloppuna. Tamperelaiset käyvät perjantaina Ässien ja lauantaina HPK:n vieraana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut