Keskiviikon paikallisottelussa pelataan isoista asioista – Pyrinnön liigakausi saattaa ratketa raivostuttavaan seikkaan

Pirkanmaalaisten haaveet koripallon miesten SM-mitaleista voivat hautautua lopullisesti tällä viikolla.

17.1. 13:43

Aamulehti

Keskiviikkoiltana Nokian palloiluhallissa tahkotaan panoksiltaan merkittävin miesten Korisliigan Pirkanmaan paikallisvääntö vuosikausiin. Alkanut viikko on Korisliigan runkosarjan viimeinen, minkä jälkeen sarjan 12 joukkuetta puolitetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan. Ylempään sarjaan pääsy toisi merkittäviä etuja: päällimmäisinä varma puolivälieräpaikka, parempi lähtösijoitus puolivälieriin ja houkuttelevammat kotiottelut yleisölle myytäväksi.

Korisliigassa on kaksi runkosarjaottelua jäljellä per joukkue. Peräti kuusi joukkuetta voi vielä joko nousta kuuden parhaan joukkoon tai pudota sieltä pois. Nämä joukkueet ovat sarjassa neljäntenä oleva Salon Vilpas (22 pistettä), BC Nokia (20), Kouvolan Kouvot (20), Kotkan KTP-Basket (18), Lapuan Kobrat (18) ja Tampereen Pyrintö (18).

Keskiviikon paikallisottelussa BC Nokian voitto tietäisi keltamustille lähes varmaa ylemmän jatkosarjan paikkaa ja Pyrinnölle varmaa jäämistä alempaan sarjaan. Kääntäen Pyrintö pitäisi voitollaan top 6 -haaveet elossa ja asettaisi BC Nokian ahtaalle ennen ensi lauantain päätöskierrosta.

Jos molemmat pirkanmaalaiset jäisivät alempaan jatkosarjaan, paikallisten miesjoukkueiden haaveet kevään SM-mitaleista voisi käytännössä kuopata. Alemman jatkosarjan kärkikaksikko pääsee pudotuspeleihin, mutta puolivälierissä vastaan asettuu mitä todennäköisimmin ylivoimainen mestarisuosikki Kauhajoen Karhubasket, nousukuntoinen Helsinki Seagulls tai Suomen cupin viime viikonloppuna voittanut Joensuun Kataja. Ei hyvä.

Ylempään jatkosarjaan selviytyessään tarmokkaasti puolustavalla, mutta turhan tahmaisesti hyökkäävällä BC Nokialla on potentiaalia nousta haastamaan sarjan kärkikolmikkoa, kaiken mennessä nappiin jopa havitella SM-mitalia. Korisliiga-kausi ei pirkanmaalaisittain ole ollut mitään riemumarssia, mutta nokialaisten pääsy ylempään jatkosarjaan toisi siihen piristystä.

Nuorekkaan Pyrinnön tie kuuden parhaan joukkoon on kivinen, sillä se kohtaa lauantain päätöskierroksella säihkyvässä kotiluolassaan voittamattoman Karhubasketin vieraissa. Punavalkoisten kannalta tilanne on vähintäänkin kismittävä, sillä se tuomittiin pistein 81–84 häviäjäksi 30. joulukuuta Korihait-vierasottelussa, jossa kotijoukkueen toimitsijapöytä teki lukuisia virheitä. Todellisuudessa Pyrintö teki yhden pisteen Korihaita enemmän, mutta pöytäkirjaan päätynyt virheellinen tulos jätettiin voimaan.

Lauantain jälkeen Pyrinnön top 6 -sijoitus saattaa jäädä yhdestä voitosta kiinni. Voitosta, jonka se parketilla olisi ansainnut.

Miesten Korisliigan ottelu BC Nokia–Tampereen Pyrintö keskiviikkona kello 18.30 Nokian palloiluhallissa.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut